DAM: Bottennapp i Örebro

BP gjorde årets svagaste insats i torsdagens bortamatch mot KIF Örebro. Inte mycket fungerade som tidigare och det blev till slut förlust med hela 4-1. Text: Tore KleistFoto: ...

Text: Tore Kleist
(På bilden: Klara Andrup, arkiv)

Under matchens första halvtimme såg det ut som att BP skulle kunna befästa avståndet till KIF Örebro. Utan att glänsa tog man gradvis över spelet och skapade även några bra chanser. Klara Andrup hade två skott som hemmalagets duktiga målvakt Clara Ekstrand räddade. Sedan började problemen. Ida Bengtsson fällde på mittfältet och fick en skada som senare tvingade henne att bryta. Med Bengtsson fortfarande under omvårdnad kom första baklängesmålet då Molly Johansson vek in från vänsterkanten och fick till en perfekt högerknorr i bortre delen av målet. Efter målet började BPs spel direkt att fungera sämre samtidigt som hemmalagets självförtroende växte. Det tog bara några minuter innan andra målet kom efter en hörna och än en gång fick BP gå till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge.

Efter paus såg det direkt ut som att BP tänkte komma tillbaka som mot Växjö härom veckan. Ett par minuter in i halvleken sköt Fanny Hjelm Rönnlund i ribban från ganska snäv vinkel. Med en reducering där kanske matchbilden hade förändrats, men i stället kom minuten senare ett tredje baklängesmål efter onödigt slarv i backlinjen. Det vi såg i slutet av första halvlek fortsatte i den andra: ett BP som alltför ofta låg för långt från motspelarna och förlorade de flesta närkamperna. De gånger man hade bollen var passningsspelet både för långsamt och med för låg precision. Dessutom blev det ytterligare ett avbräck när även Alice Ahlberg blev skadad. Efer ett kanonskott som accentuerade hemmalagets effektivitet för dagen kunde Ellinor Johansson i slutminuterna göra sitt andra mål för säsongen efter fint förarbete av Frida Thörnqvist.

Nu gäller det för hela laget att dels analysera vad som gick fel i denna match, dels att ta hand om truppens skadade spelare (varken Julia Olsson, Vera Blom eller Tuva Ölvestad kom till spel). Om en knapp vecka är det match mot AIK på Grimsta. Där kommer det att krävas en helt annan prestation för att plocka poäng. Varmt välkommen att göra din insats för att stötta laget!

BPs laguppställning
Anna Koivunen – Ellen Toivio, Sara Olai, Alice Ahlberg (Emma Theorén 75), Elsa Karlsson, Wilma Wärulf – Klara Andrup, Fanny Hjelm Rönnlund, Ida Bengtsson (Augusta Priks 37), Frida Thörnqvist – Line Wessman (Ellinor Johansson 57)

OBOS Damallsvenskan, omgång 9
KIF Örebro – BP 4-1 (2-0)
Mål:   KIFÖ: Molly Johansson 34; Sanni Ojanen 39; Nora Harnes Håheim 48; Inka Sarjanoja 65 BP: Ellinor Johansson 90+1
Varningar:  KIFÖ: –  BP: Ida Bengtsson
Domare: Sandra Almkvist