DAM: 1-1 hemma mot Vittsjö – ”Det känns som en förlust”

Andra halvan av OBOS Damallsvenskan är igång och BP inleder med ett kryss efter 1-1 hemma mot Vittsjö GIK. En väl genomförd match gav ett bittert slut då gästerna kunde kvittera i ...

Andra halvan av OBOS Damallsvenskan är igång och BP inleder med ett kryss efter 1-1 hemma mot Vittsjö GIK. En väl genomförd match gav ett bittert slut då gästerna kunde kvittera i slutminuterna.
– Det känns som en förlust just nu, säger huvudtränare Daniel Gunnars efter slutsignalen.

Fuktig värme tog tag i Västerort och även om svett är en naturlig följd av att spela fotboll var även vi på sidan påverkade av fukten. En extra utmaning när vi tog oss måndagsmatchen. Vittsjö kom in i matchen med stark form och bara en förlust på de nio senaste matcherna. BP kom senast från dubbla förluster mot topplagen BK Häcken och Hammarby IF. På förhand visst övertag för gästerna, men BP skulle visa att det finns många fina kvalitéer i laget.

Det är gästerna som skapar de första halvchanserna, som exempel fixas en hörna redan efter tretton sekunder. I åttonde minuten testas Nichole Persson i BP-målet med ett tungt skott från Jutta Rantala, men vår målvakt, för dagen klädd i grönt, kan stöta ut bollen till hörna. Återstoden av halvleken blir mer av uppställt spel på mittplan där BP letar vägar fram med fina kombinationer, tyvärr utan bra slutprodukt. 0-0 i halvtid.

I andra halvlek kliver BP ut med riktigt fin energi och tar tag i matchens takt och tempo. Ida Bengtsson hittar Saga Swedman med en delikat passning och fri med målvakten ska Swedman placera in bollen. Med en tåspets kan dock Vittsjö-målvakten styra bollen utanför målet, så nära, så nära. Kort därefter är Ida Bengtsson själv igenom och når först på en djupledsboll, första skottet räddas men studsar på Bengtsson tillbaka mot målet. Vittsjö-försvaret är dock påpassligt på plats och kan avstyra.

BP ska dock ta ledningen. Fanny Hjelm Rönnlund bryter ett uppspel på mittlinjen och kliver framåt, tillsammans med Mathilda Johansson Prakt mot fyra Vittsjö-försvarare. När inga alternativ hunnit komma i djupled gör Hjelm Rönnlund precis vad som ska göras – hon skjuter bollen i mål. Från cirka 25 meter lättar hon bollen över målvakten in i mål, tätt inpå den bortre stolpen. Klassavslut, klassmål.

BP styr sedan spelet men gästerna kliver fram mer och mer för att skapa chanser till en kvittering. Sedan tidigare vet vi att de är tunga på fasta situationer och visst får vi på sidan högre puls av både långa inkast och hörnor. Kvitteringen kommer också, i minut 86 kan Charlotte Grant på ett elegant vis nicka in bollen som går i en märklig bana och lyckas leta sig in i krysset via stolpen. Marginalerna på Grants sida men också ett vackert mål.

Det skapas inga nya rejäla chanser så vi får nöja oss med 1-1 på tavlan och en poäng in i jakten på nytt kontrakt. Nästa på tur väntar Djurgårdens IF på bortaplan, på Grimsta. DIF kan inte spela på sin ordinarie hemmaplan och är därför hemmalag på Grimsta. Matchen spelas måndag 26 juni 19:00. Eftersom DIF är arrangör gäller inte BP:s säsongskort denna match. All biljettförsäljning sker via dif.se.

Nästa hemmamatch spelas måndag 3 juli mot Hammarby IF. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.