Cosic tvåmålsskytt i seger mot HTFF

BP säkrade säsongens första bortaseger när man på söndagen slog Hammarby TFF med 3-1. Målskyttar för BP blev Marijan Cosic x2 och Omar Faraj. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjern ...

Se fler bilder från matchen här

Det var ett obesegrat BP som begav sig till jumboplacerade Hammarby TFF i Ettan Norras åttonde omgång. BP kom till matchen utan lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson som var avstängd, ”Gurra” ersattes av Christer Gustafsson i startelvan. Det tog inte lång tid innan ”CG” gjorde avtryck i sin första start. Efter endast sex minuter spelade han läckert fram till Marijan Cosic som kunde sätta dit ett tidigt ledningsmål för BP.

BP fortsatte att trycka på och 0-2 kom också rättvist i mitten av halvleken. På en hörna slagen av Cosic dök Omar Faraj upp i första ytan och kunde nicka in bollen.

HTFF var inte ofarliga och med mycket individuell skicklighet skapade man vissa bekymmer för BP där Jonas Olsson i målet fick jobba ett par gånger. En reducering kom även på en straffspark för HTFF. Mayckel Lahdo var det som gjorde målet.

I den andra halvleken försökte BP direkt gå på knock men Christer Gustafssons avslut stoppades av hemmalagets målvakt, möjligtvis utanför straffområdet. Istället lyckades BP dubbla sin ledning en stund senare när Omar Faraj fälldes i straffområdet. Fram klev Marijan Cosic som slog in 1-3 och sitt sjätte mål denna säsong.

Resten av matchen kändes stabil ur ett BP-perspektiv där man effektivt spelade av tiden. Innan slutsignalen hann Samuel Leach Holm träffa ribban och Simon Helg stolpen. Dessutom fick Teo Grönborg hoppa in vilket var en A-lagsdebut i seriespel för honom.

Resultatet stannade vid 1-3 och BP tog därmed årets första bortaseger och man hakar på Sandvikens IF i toppen av tabellen. Nästa helg tar BP emot Täby FK hemma på Grimsta.

Hammarby TFF – BP
1-3 (1-2): 0-1 Marijan Cosic 6’, 0-2 Omar Faraj, 1-2 Mayckel Lahdo 35’ (str), 1-3 Marijan Cosic 58’ (str).

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn, Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay (Zlotnik) – Jelassi (Sögaard), Gustafsson (Grönborg), Leach Holm, Cosic (Helg) – Faraj.