Coach av coach är igång

Coach av coach är igång

Share

Coach av coach är igång

Under en längre tid har det efterfrågats stöttning till BPs ideella ledare. Det har varit både i form av tankar om att utveckla träningspassen som administrativa frågor. Under 2017 ...

Under en längre tid har det efterfrågats stöttning till BPs ideella ledare. Det har varit både i form av tankar om att utveckla träningspassen som administrativa frågor. Under 2017 är akademitränaren Anders Hermanson och Uefa-licensierade tränaren Lisa Ek ute och hälsar på hos cirka 40 utvalda ungdomslag som får extra coachning av sin verksamhet.
– Det har varit ett fantastiskt mottagande hittills, säger Anders Hermanson som, tillsammans med Tommy Söderström Sportchef Ungdom, är ansvarig för projektet Coach av Coach.

Projektet pågår fram till 31 oktober 2017 med syftet att uppmuntra och synliggöra BPs ungdomslag. Verksamheten med över 200 träningsgrupper är svår att överblicka, men med besök på plats går det att lyssna och ta in tankar och tips från ledare, samt komma med råd om hur varje lags verksamhet kan utvecklas.

Under 2017 har BP två coacher som besöker 40 utvalda lag i ett pilotprojekt. Ena är Lisa Ek, före detta landslagsspelare och utlandsproffs ibland annat Fiorentina och numera Uefa-utbildad tränare på Advanced-nivå.
– Det är så häftig känsla att få jobba med barn och deras ledare, säger Lisa Ek. Det ger energi och nya sätt att se på fotbollen och vad den betyder för så många.

”I BP tar vi ansvar för alla individer. Genom att coacha, inspirera, uppmuntra och berömma vill vi lära ut allt ifrån sportsligt uppträdande till hur man tar hand om en lagkompis eller umgås i grupp m.m. Vår målsättning är att utveckla så många som möjligt, så länge som möjligt både spelare som ledare”

Texten är direkt hämtad från BP-mallen, som är det vägledande styrdokumentet för BPs ledare, spelare och föräldrar för hur verksamheten ska bedrivas i stort som i smått.

BP vill att fler barn och ungdomar ska få en så bra utbildning som möjligt och där ingår även att kontinuerligt fortsätta vårt arbete med fortbildning av ledarna inom vår ungdomsverksamhet. Ungdomslagen är och förblir stommen i BP och här finns ca 95 % av alla våra spelare.

– Våra ledare är en mycket viktig del av verksamheten och det är viktigt att försöka svara upp mot behovet av fortbildning i form av besök från akademitränare. Med den bakgrunden startades pilotprojektet för några av föreningen utvalda ålderskullar och lag inom flick- och pojkverksamheten, säger Henrik Nilsson, Klubbdirektör BP.

De utvalda, cirka 40, lagen kommer bli kontaktade av Anders Hermanson eller Lisa Ek för att boka in en tid.

Projektet kommer utvärderas under senhösten. Vid frågor: anders.hermanson@brommapojkarna.se