Carl Elfgren Nyström klar för BP

Carl Elfgren Nyström klar för BP

Share

Carl Elfgren Nyström klar för BP

BP värvar in den otroligt rutinerade mittbacken Carl Elfgren Nyström. Han kommer senast ifrån fem säsonger i Superettan med GAIS där han var lagkapten. Text & Foto: Philip ...

BP värvar in den otroligt rutinerade mittbacken Carl Elfgren Nyström. Han kommer senast ifrån fem säsonger i Superettan med GAIS där han var lagkapten.

Text & Foto: Philip Kämpe

Carl ”Calle” Elfgren Nyström, 30, är ursprungligen från Värmland och har IFK Sunne som moderklubb. Calle har därefter spelat i Väsby United, IK Sirius och GAIS, samtliga i Superettan. Calle är en riktig general i försvaret vilket bevisats i att han var lagkapten i både IK Sirius och GAIS under flera säsonger. Han har mängder med erfarenhet och har över 200 matcher i Superettan.

– Carl är en naturlig ledare, en stor och lång mittback som kommer dominera vårt mittförsvar. Han är en person som man direkt gillar och som kommer kunna bidra med massor av erfarenhet. Han är också en karaktär med mycket vinnarmentalitet som vi gillar. Då Carl valt att flytta tillbaka till Stockholm med sin familj och möjligheten fanns att få in Carl i vår verksamhet så kände vi ingen tvekan, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Du väljer BP som nästa steg i karriären, vad var det som lockade?
– Flera saker men först och främst att få tillhöra en anrik klubb med mycket talang. Sen även att få vara med och jobba hårt för att ta klubben tillbaka till eliten.
Vilken av dina egenskaper som fotbollsspelare hoppas du mest kunna bidra med till laget?
– Mitt försvarsspel i boxen och på mittplan, visa att jag vill ta ansvar för mitt spel med bollen, älska att träna och erfarenhet av många års spel i Superettan och allt vad det innebär.
Vad ser du mest fram emot kommande säsong och vad är din målsättning för säsongen 2021?
– Att tävla och vinna matcher för BP. Att ingå i en grupp som jobbar hårt för att utvecklats under året. Målsättningen är solklar men vi får visa den på plan.