Brons för BP i Växjö
Dam U

Brons för BP i Växjö

Share

Brons för BP i Växjö

Gruppvinst och A-slutspel resulterade i en bronspeng för Dam U i Girls Elite Cup som avgjordes i helgen. Foto: Dam U Dam U åkte till Växjö som generalrepetition inför helgen ...

Gruppvinst och A-slutspel resulterade i en bronspeng för Dam U i Girls Elite Cup som avgjordes i helgen.

Foto: Dam U

Dam U åkte till Växjö som generalrepetition inför helgens kommande seriepremiär i seriespelet. Ett genrep som resulterade i brons och tredjeplats i Girls Elite Cups A-slutspel.

I gruppen ställdes BP mot tufft motstånd i form av danska FC Nordsjälland, HGH FC och Örebro SK Söder. En grupp som BP toppade efter tre spelade matcher.

Väl i slutspelet stod holländska Alkmaar som första motståndare, en match som BP vann med 1-0. I semifinalen ställdes de rödsvarta mot stockholmskonkurrenten Hammarby, en match som gick till straffar. När domaren blåste i pipan för sista gången i matchen, var resultatet 6-4 till Hammarbys favör.

BP laddade om och ställdes mot gruppspelsmotståndaren HGH i matchen om tredjepris, en match som motståndarna tyvärr fick lämna WO till efter att laget drabbats av skador i semifinalen.

Trots den snöpliga utgången i matchen om tredjepris kröntes BPs spelare med bronsmedaljer runt halsen och som tredje bästa lag i turneringen.