BPs motion till Stockholms Fotbollförbund bifölls

BPs motion till Stockholms Fotbollförbund bifölls

Share

BPs motion till Stockholms Fotbollförbund bifölls

Tisdag 5 mars höll Stockholms Fotbollförbund (StFF) sitt ordinarie årsmöte. Till årsmötet hade BP lämnat in en motion med syfte att ge StFF i uppdrag att upprätta en dialog med Sv ...

Tisdag 5 mars höll Stockholms Fotbollförbund (StFF) sitt ordinarie årsmöte. Till årsmötet hade BP lämnat in en motion med syfte att ge StFF i uppdrag att upprätta en dialog med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) för att förändra seriesystemet på damsidan. Anledningen till motionen är att seriesegrare i Division Ett Dam måste kvala för att avancera en division, något som inte existerar på herrsidan av seriesystemet. Styrelsen i StFF yrkade för bifall och årsmötet röstade enhälligt igenom BPs förslag.

BPs motion röstades igenom av årsmötet och StFF har därmed som uppdrag att gå vidare med frågan till Svenska Fotbollförbundet. BP kommer att följa processen och efterhand som eventuella beslut fattas, kommer vi att rapportera i frågan.

Bakgrunden är att på herrsidan går alla seriesegrare upp en division vid serieseger oavsett nivå vilket dessvärre inte gäller på damsidan i dagsläget. Vi anser att det är ett förlegat system och måste rättas till för att uppnå en jämställd fotbollsmiljö.

I dag finns det sex Division 1 serier med sex seriesegrare. Dessa lag möts i ett kval för uppflyttning till Elitettan. Konsekvensen är att tre lag åker ur Elitettan och de tre lag som vinner kvalet från Division 1 går upp i Elitettan. De lag som förlorar kvalet blir således kvar i Division 1. Detta anser vi är orimligt för damfotbollens utveckling