BP Volkswagen Cup närmar sig
Foto: Henke Råssmo

BP Volkswagen Cup närmar sig

Share

BP Volkswagen Cup närmar sig

11-13 augusti är det dags för BP Volkswagen Cup 2017. Cupen samlar Nordens främsta akademier på flick- och pojksidan och vi kan njuta av fantastisk fotboll i dagarna tre. – Turner ...

11-13 augusti är det dags för BP Volkswagen Cup 2017. Cupen samlar Nordens främsta akademier på flick- och pojksidan och vi kan njuta av fantastisk fotboll i dagarna tre.
– Turneringen utvecklas för varje år, vi siktar på att årets upplaga blir den bästa hittills, säger Oscar Therén, Arrangemangsansvarig BP. 

För andra året i följd är turneringen öppen för både flicklag och pojklag. Turneringen drar igång med första matchen på fredagen kl. 16.00 och sista matchen kl. 15.00 på söndagen.
– Det blir en fartfylld helg med massa matcher och roliga grejer som händer, säger Oscar Therén.
– Bättre helgtips är svårt att få för en fotbollsälskare.

Läs mer om BP Volkswagen Cup på bpvolkswagencup.se. Gör du besök på Grimsta så lägg gärna upp bilder från cupen i sociala medier, använd då #BPVolkswagenCup.

BP Volkswagen Cup spelas efter Svenska Fotbollförbundets nya regler från 2017. Turneringen spelas först i ett gruppspel där alla möter alla och övergår sen till ett seedat gruppspel. Alla lag går vidare till en seedad gruppspelsomgång två beroende på resultatet i första gruppspelsomgången. Alla lag garanteras spel alla tre dagarna och 6 matcher.

  • Matcherna spelas 2 x 20 min på 7-mannaplan.
  • Alla matcher spelas på konstgräs
  • Alla lag är garanterade sex matcher

Alla deltagande lag är speciellt inbjudna till turneringen, målsättningen är att hålla en hög och jämn kvalité på matcherna och turneringen rakt igenom. Vi kommer att ha duktiga, utbildade domare, bra spelplaner och roliga aktiviteter mellan matcherna.

  • Alla matcher spelas på Grimsta IP (6 st olika spelplaner, karta finns i menyn ovan) cirka 5 minuters promenad som längst mellan planerna.

Historia
När cupen grundades hette den BP Ica Cup och var ett samarbete mellan Ica och BP, cupen spelades på Gärdet och var öppen för alla lag som ville delta. De flesta lagen som var anmälda till cupen kom från Göteborg och Stockholm. Från 2006 blev cupen en inbjudningsturnering och bytte namn till Dustin Cup och senare Stadium Cup. Senaste åren har vi haft lag från framför allt Norden men även våra baltiska grannländer deltar flitigt. MTK-MFS som är en samarbetsklubb från Ungern har alltid ett 10-års lag med i turneringen.