BP vinner mot Norrby IF

Äntligen! BP vinner i Superettan igen när Norrby IF besegras med 3-1. Alla mål noterades i den andra halvleken med BPs målskyttar med namn Albin Linnér, Dusan Jajic och Eric Johan ...

Äntligen! BP vinner i Superettan igen när Norrby IF besegras med 3-1. Alla mål noterades i den andra halvleken med BPs målskyttar med namn Albin Linnér, Dusan Jajic och Eric Johana Omondi.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

BP gör en bra match. Första halvlek har hemmalaget fokus framåt och anfallen lovar gott. De riktigt klara chanserna uteblir dock i den första halvleken.

Vad gör det, när det finns en andra halvlek? Tjugo minuter in i andra halvlek får Albin Linnér träff på en retur och bollen rullar härligt retsamt in vid stolpen. BP i ledning! Tio minuter senare känns det som om historien ska upprepa sig, Richard Yarsuvat nickar in 1-1 för Norrby med hjälp av båda stolparna. BP svarar dock direkt och bara två minuter senare är BP i ledning igen. På något vis lyckas Dusan Jajic skruva in 2-1 lågt och stenhårt vid första stolpen. BP-bänken och publiken flyger upp i vild glädje.

Norrby försöker nå en kvittering med forcering, men BP håller tätt och på tilläggstid kontrar Eric Johana Omondi in 3-1. Mumma!

BP tar tre härliga poäng och kliver in i hösthalvan av säsongen med ryggen rak. Näst på tur: Halmstads BK på bortaplan torsdag 25 juli 19.00 på Örjans Vall.