BP vinnare igen – Linnér hjälte

Två matcher utan seger var BP:s senaste resultat men mot Gefle IF bärgades återigen en seger och tre viktiga poäng. 1-0 blev segersiffrorna efter att Albin Linnér gjort matchens e ...

Två matcher utan seger var BP:s senaste resultat men mot Gefle IF bärgades återigen en seger och tre viktiga poäng. 1-0 blev segersiffrorna efter att Albin Linnér gjort matchens enda mål i den 30:e matchminuten.

Det är två lag med ambitioner om att slåss i toppen av tabellen som möttes under söndagen på Grimsta IP. Ett BP som haft det lite hackigt på sistone med skador och poängtapp ställdes mot Gefle IF som tillsammans med BP är de enda lagen som tagit poäng av serieledaren IF Sylvia. I en serie där topplagen annars bara vinner och vinner så var tre poäng ett stort behov för bägge lagen. Det var gästerna Gefle som inledde vassast och man hade två stycken bra lägen att ta ledningen, både på inspel från höger men både gångerna missade Gefle målet.

Därefter var det BP som tog över och från minut femton till fyrtiofem var det spel i en riktning. Det var ett BP som kombinerade sig fram med spel på få tillslag och hotade jämnt framåt. I 30:e minuten kom även utdelning – Efter att Gustav Sandberg-Magnusson och Jakob Glasberg samarbetat ute till höger styrde Christer Gustafsson en nick i stolpen och på returen höll sig Albin Linnér framme och dunkade in ledningsmålet på halvvolley med vänsterfoten. Det var Linnérs första mål för säsongen i hans första match från start.

Linnér var även nära att dubbla BP:s ledning innan paus när Oskar Fallenius vann bollen på mittplan och slog en fin boll i djupled till vindsnabba Linnér. Linnér fick tampas med en försvarare men lyckades ändå få iväg ett avslut som tvingade gästernas målvakt till en viktig räddning. 1-0 var alltså resultatet i paus där BP nog kände att de borde avgjort matchen i första halvlek. Istället var Gefle fortfarande minst sagt med i matchen.

Den andra halvlek blev såklart jobbigt spännande som den alltid blir när man har lägen att avgöra matchen i första halvlek. För det var ett taggat Gefle som kom ut till sista fyrtiofem och pressade ner BP. BP hade svårt att ta sig upp i planen och därefter etablera spel på offensiv planhalva. Försvarsspelet var det dock inga fel på hos hemmalaget. Trots massivt bollinnehav för Gefle så skapade de egentligen inga farligheter och BP:s Alexander Lundin hade en relativt lugn eftermiddag om man bortser från hans stämband.

Sista tio när Gefle tryckte på ordentligt framåt skapades det stora ytor för BP att kontra på vilket lättade på trycket. Det var också nära att BP kunde döda matchen helt men Kristoffer Grauberg Lepiks avslut tog olyckligt i stolpen insida och studsade ut. BP lyckades dock täppa igen bakåt och slutresultatet blev 1-0.

De tre inkasserade poängen lyfter upp BP en plats i tabellen till en tredjeplats när nu Ettan norra tar ett kort sommarlov innan höstsäsongen drar igång. Nästa match för BP är den 8:e augusti borta mot Täby FK.