BP vidare i cupen – men det krävdes förlängning

Det började så bra när Jack Lahne snodde bollen av hemmalagets målvakt och placerade in 1-0 efter bara fem minuters spel. Men BP förvalta inte sina chanser under ordinarie tid och ...

Det började så bra när Jack Lahne snodde bollen av hemmalagets målvakt och placerade in 1-0 efter bara fem minuters spel. Men BP förvalta inte sina chanser under ordinarie tid och i slutminuterna kunde Friska Viljor kvittera och tvingade fram en förlängning, väl kunde BP avgöra med mål av Alexander Nilsson och Petar Petrovic. BP är därmed vidare till vinterns gruppspel i Svenska Cupen 2018/19.

Text: Peter Appelquist

BP satte högsta fart direkt och Jack Lahne hade chanser från minut ett, Lahnes slit lönade sig också snabbt när han högg på en hemåtpassning och lyckades störa hemmalagets målvakt till den grad att han snodde åt sig bollen och kunde avancera mot ett tomt, öppet mål och placerade in 1-0 för BP tidigt.

BPs övertag var egentligen konstant matchen igenom, men hemmalaget klev fram i en del offensiva försök, främst genom pigge Herman Johansson som nog kan räknas som hemmalagets främste denna torsdag i augusti. Under första halvlek behöver Rasmus Emanuelsson ingripa vid två tillfällen, men båda med god säkerhet från Emanuelsson.

I andra halvlek håller BP i spelet under 40 minuter, bland annat är Martin Rauschenberg helt fri efter en hörna, men lyckas förvalta chansen. Istället får Friska Viljor mer och mer energi och tillslut väcks desperationen i hemmalaget. Under tre minuter tar Friska Viljor över tillställningen fullständigt, skapar nerv och tillslut sätter Linus Nordin 1-1 från nära håll. Förlängning väntar.

Vi rödsvarta får självklart lite nerver innanför bröstet, men när Alexander Nilsson stöter in 2-1 med tio minuter kvar så går luften ur matchen, några minuter senare står Petar Petrovic för ett konstnummer och stänker in 3-1, varpå merparten av de 1247 i publiken valde att lämna Skyttis IP. Matchen var över, BP vann och avancerar i Svenska Cupen.

BP vill passa på att tacka Friska Viljor FC för ett trevligt arrangemang och önskar lycka till i framtida matcher och de kommande matcherna mot Kramfors-Alliansen och Gottne IF.