BP tog sig vidare i Svenska Cupen

Under onsdagskvällen såg BP till att avancera till gruppspelet i Svenska Cupen som går av stapeln i början av nästa år. Detta efter att ha besegrat IFK Haninge med 3-1 på Torvalla ...

Under onsdagskvällen såg BP till att avancera till gruppspelet i Svenska Cupen som går av stapeln i början av nästa år. Detta efter att ha besegrat IFK Haninge med 3-1 på Torvalla IP och där Nicklas Maripuu, Oscar Pettersson samt Samuel Leach Holm svarat för målskyttet i BP.

I den andra omgången av Svenska Cupen hade BP lottats mot IFK Haninge som till vardags huserar i Ettan Norra. Matchen spelades på Torvalla IP med tanke på att IFK Haninge var det lägre rankade laget.

BP valde att rotera en hel del jämfört med den laguppställning som startade i den senaste omgången i Superettan. Hela sju spelare som var uppsatta i startelvan mot IFK Haninge fanns inte med från start senast mot Halmstads BK. De spelare som var nya i startelvan i detta möte var Alexander Lundin, Monir Jelassi, Robin Frej, Fredrik Nissen, Nicklas Maripuu, Lucas Bergvall och Richie Omorowa. 17-årige Fredrik Nissen fick även äran att bära lagkaptensbindeln i denna cupmatch.

Det var sedan en rivstart till inledning från BP:s sida som skulle komma att punktera matchen till viss del. Redan i den åttonde minuten hittade nämligen Nicklas Maripuu in med en boll innanför målburen med ett skott från nära håll som gick via ribban och i mål i efterspelet på en hörna. Minuten därpå serverades sedan Oscar Pettersson ett friläge från halva planen, vilket han tackade för genom att avancera framåt och sätta ett stenhårt skott upp i nättaket från en snäv vinkel.

Därefter fortsatte BP att trumma på i offensiv riktning och i den 17:e minuten kom så en straff för BP. En motståndarförsvarare försökte att slänga sig fram för att stoppa ett farligt inspel, men denne fick istället bollen klockrent på armen, vilket inte gav domaren något annat val än att döma straff till BP för förseelsen. Samuel Leach Holm gjorde sedan ingen besviken från straffpunkten. utan han satte 3-0 till BP med en straff slagen mitt i målet samtidigt som målvakten valt att slänga sig åt sidan.

BP hade ett stort bollinnehav genom hela matchen och var framför allt i den första halvleken ivriga kring att vinna tillbaka bollen snarast möjligt efter att man tappat den. Man försökte att hålla tätt bakåt och att utöka sin ledning ytterligare för att verkligen försäkra sig om att gå vinnande ur matchen. Detta lyckades man dock inte helt och hållet med eftersom att IFK Haninge kunde reducera till 3-1 cirka tio minuter in i andra halvlek efter en fin aktion av Abbe Kamnelius på högerkanten.

Matchen fick därefter lite nytt liv för en kortare period när IFK Haninge försökte att ta sig ännu närmare, men BP kunde lyckosamt och utan större problem avfärda alla deras försök till farligheter. Med knappa 30 minuter kvar bytte BP sedan bland annat in 17-årige Ludwig Malachowski Thorell som fick debutera i tävlingssammanhang för BP. Domaren blåste sedermera av matchen som alltså slutade 3-1 till BP. Resultatet innebär att BP avancerar vidare i Svenska Cupen och att man är klara för det gruppspel som påbörjas i början av nästa år.

Närmast i seriespelet väntar Dalkurd FF borta på Studenternas IP i Uppsala nu på måndag den 5 september kl. 19:00.

IFK Haninge – BP 1-3 (0-3)
0-1 (8’) Nicklas Maripuu
0-2 (9’) Oscar Pettersson
0-3 (17’) Samuel Leach Holm, straff
1-3 (55’) Abbe Kamnelius

Domare: Victor Wolf