BP tillbaka som vinnare

BP hittade under lördagen tillbaka till vinnarspåret efter att ha besegrat Norrby IF med 3-0. Oscar Pettersson blev tvåmålsskytt i matchen och Nikola Vasic lyckades även han hitta ...

BP hittade under lördagen tillbaka till vinnarspåret efter att ha besegrat Norrby IF med 3-0. Oscar Pettersson blev tvåmålsskytt i matchen och Nikola Vasic lyckades även han hitta in i målprotokollet. Segern tar BP ett steg närmare Allsvenskan och innebär samtidigt att laget nu är uppe i tillfällig serieledning.

Det var med en negativ resultatmässig form som BP klev in i lördagens möte med Norrby IF på Borås Arena. Även om formen varit något svajig även för de bakomvarande lagen i tabellen, så var det nu viktigt för BP att ta sig närmare ett avancemang till Allsvenskan och inte bjuda in lagen bakom i kampen om direktplatserna.

BP tvingades till två förändringar i startelvan jämfört med den senaste matchen. Oscar Krusnell var avstängd och Gustav Sandberg Magnusson fick stanna hemma med en lättare skada. Bröderna Theo och Lucas Bergvall var de som fick chansen från start istället.

Norrby IF inledde piggt i matchen och var egentligen laget som låg närmast ett mål under den inledande halvan av den första halvleken. Därför var det kanske inte helt logiskt att BP kom att ta ledningen efter sin första hörna i matchen i den 26:e minuten. Samuel Leach Holm lyfte in bollen i straffområdet, men fick se bollen passera förbi den klunga av spelare som stod placerad omkring straffpunkten. Bollen gick istället vidare till Oscar Pettersson som stod något längre bak och som på ett tillslag sköt bollen i mål intill den vänstra stolpen.

Efter ledningsmålet var det BP som kopplade ett tydligt grepp om matchen. Drygt tio minuter senare dubblerade BP även sin ledning. Monir Jelassi hittade först Oscar Pettersson i djupled med en magisk genomskärare, och som sedan i sin tur spelade in bollen i mitten till Nikola Vasic som slängde sig fram och styrde in bollen i mål. Målet var hans tionde mål för säsongen.

När lagen hade bytt planhalva inför den andra halvleken, dröjde det endast åtta minuter innan matchen fått en tvåmålsskytt. Oscar Pettersson svarade då för ett mål som påminnde väldigt mycket att hans första mål i matchen. En hörna från höger letade sig fram till ”OP” vid den bortre delen av straffområdet och som kunde skjuta in bollen i mål vid den närmsta stolpen.

BP kontrollerade därefter matchen, höll i bollen i långa stunder och försökte med snabba kontringar när tillfälle gavs. När slutsignalen ljöd var det ett klart rättvist resultat. Efter två tyngre matcher hittade BP nu tillbaka till vinnarspåret. Segern innebär dessutom att laget går upp i en tillfällig serieledning med tanke på att Halmstads BK spelar sin match under söndagen.

Nästa match för BP är tisdagen den 25 oktober. Då kommer IK Brage på besök på Grimsta IP och där matchstarten är satt till kl. 19:00.

Norrby IF – BP 0-3 (0-2)
0-1 (26’) Oscar Pettersson
0-2 (39’) Nikola Vasic
0-3 (53’) Oscar Pettersson

Domare: Martin Strömbergsson