BP tillbaka på segerspåret efter Ortmarks dubbel

BP är tillbaka på vinnarspåret i Superettan igen efter 3-1 mot Åtvidabergs FF hemma på Grimsta. Gustav Sandberg Magnusson stod för ett mål, men stor matchhjälte blev Jacob Ortmark ...

BP är tillbaka på vinnarspåret i Superettan igen efter 3-1 mot Åtvidabergs FF hemma på Grimsta. Gustav Sandberg Magnusson stod för ett mål, men stor matchhjälte blev Jacob Ortmark som stod för de två andra BP-målen.

Det kändes nästan som en match från våren, BP tog ledningen redan efter några få minuter när Viktor Gyökeres viker in från högerkanten och hittar Jacob Ortmark i mitten som placerar bollen i krysset. Smakstart och jubel, som bara minuter senare fastnar i halsen när Simon Marklund kan nicka in kvitteringen från nära håll.

Matchbilden är tydlig från start, Åtvidaberg jobbar hårt defensivt och låter BP hålla i bollen. BP testar och letar vägar fram för att komma till avslut och chanserna finns, men inte de där som väcker pulsen. I första halvlek är det istället Åtvidaberg som är närmast ledningen, bland annat en ribbträff från BP-bekantingen Emil Bellander.

I andra halvlek upprepar sig matchbilden, men BP tar över ytterligare och skapar chans på chans. Kevin Kabran har en boll som dansar på mållinjen och det är först med kvarten kvar som segermålet kommer. Som så många gånger den här säsongen är det lagkapten GSM som tar oss hem, den här gången på en retur från nära håll efter hörna som betyder 2-1. Minuter senare fastställer Jacob Ortmark slutresultatet till 3-1 när han, via ett Åtvidabergs-ben, placerar in bollen i bortre burgaveln.

Noterbart är att Fredrik Hammar (född -01) fick göra sin seniordebut när han byttes in med fem minuter kvar att spela. På den korta tiden hann Hammar visa bolltrygg och tuffhet i närkamperna.

Fem matcher återstår av Superettan 2017. Näst på tur för BP väntar GAIS på bortaplan, lördag 20 september 17.00 på Gamla Ullevi. Fri entré väntar då, så alla Bokmässans besökare kan passa på att läsa in sig på BP.