BP är tillbaka i Allsvenskan
Foto: Henke Råssmo

BP är tillbaka i Allsvenskan

Share

BP är tillbaka i Allsvenskan

BP är tillbaka i Allsvenskan den kommande säsongen efter att ha besegrat IK Brage med 3-2 på Grimsta IP under tisdagskvällen. Den startande anfallstrion Oscar Pettersson, Nikola V ...

BP är tillbaka i Allsvenskan den kommande säsongen efter att ha besegrat IK Brage med 3-2 på Grimsta IP under tisdagskvällen. Den startande anfallstrion Oscar Pettersson, Nikola Vasic och Marijan Cosic satte alla varsitt mål för BP i matchen.

Förutsättningarna var klara inför tisdagens drabbning med IK Brage i Superettans 28:e omgång. Vid en seger skulle BP säkra avancemanget till Allsvenskan 2023. Samtidigt var IK Brage i behov av poäng för att fortsatt ha en möjlighet att kunna ta sig förbi Östers IF i kampen om kvalplatsen.

Inför matchen valde BP att genomföra två förändringar gentemot matchen mot Norrby IF i den förra omgången. Oscar Krusnell var tillbaka från avstängning och Gustav Sandberg Magnusson var åter på benen efter en lättare huvudskada som hållit honom borta från spel.

Domaren Per Melin blåste igång matchen och troligtvis hade inte all publik hunnit fram till sina platser innan BP hade fått en drömstart. Redan i den tredje matchminuten bröt Nikola Vasic ett uppspel högt upp i planen och styrde bollen till Wilmer Odefalk som kom rättvänd mot målet. Han drev upp bollen centralt och hittade ut till höger med en passning till Oscar Pettersson som direktsköt ett lågt avslut som passerade i mål under motståndarnas målvakt.

BP fortsatte därefter att styra spelet, men IK Brage var inte ofarliga i sina omställningar. Jonas Olsson stod för ett antal högkvalificerade räddningar som höll kvar BP i förarsätet. En dryg halvtimme in i matchen kom så BP istället att utöka sin ledning till 2-0 med ett mål som hade vissa likheter med det första målet. BP vann bollen högt upp i banan, Nikola Vasic drev upp bollen och spelade ut den till Marijan Cosic till vänster. Med ett tillslag såg sedan Cosic till att placera bollen i det högra krysset och därmed sätta sitt tionde mål för säsongen.

Även i den andra halvleken dröjde det inte länge innan speakern var tvungen att förkunna att ytterligare ett mål hade tillkommit. Ett högerinlägg från IK Brage i den 50:e minuten skarvades vidare till den bakre stolpen där Samouil Izountouemoi dröjt sig kvar och som kunde se till att stöta in reduceringen.

BP svarade dock sedan på detta tämligen omgående. 57 minuter in i matchen samarbetade duon Nikola Vasic och Oscar Pettersson, som så många gånger förr denna säsong, sig fram till 3-1. BP kom runt på högerkanten genom ”OP” och som slog ett hårt inspel längs marken till Vasic. Han hade vidare sett till att ta sig framför sin försvarare och hade då bara till att vinkla in inspelet i mål.

Därefter genomförde BP ett antal byten för att slå vakt om sin tvåmålsledning, men i den 83:e minuten kom ändå en ny reducering från IK Brage. En frispark i ytterzon slogs in i straffområdet och i röran centralt styrdes bollen olyckligt i eget mål av BP-spelare.

Efter målet följde några nervösa minuter där BP försvarade sig med allt vad man hade. BP hade några fina lägen att sätta spiken i kistan, men de kontringslägen som uppkom lyckades man inte riktigt förvalta. När domaren väl blåste av matchen stod det därmed klart att BP tar steget upp i Allsvenskan det kommande året. Precis likt 2017 tar man steget rakt från Ettan Norra till Allsvenskan.

För BP återstår dock fortsatt två matcher och där laget nu går för att vinna serien. Nästa match för BP är söndagen den 30 oktober kl. 15:00 borta på Vångavallen mot Trelleborgs FF.

BP – IK Brage 3-2 (2-0)
1-0 (3’) Oscar Pettersson
2-0 (34’) Marijan Cosic
2-1 (50’) Samouil Izountouemoi
3-1 (57’) Nikola Vasic
3-2 (83’) Självmål

Domare: Per Melin
Publik: 1209
Varningar: (BP): Amadeus Sögaard, Jonas Olsson. (IK Brage): Filip Sjöberg, Jacob Stensson, Samouil Izountouemoi.

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi (Theo Bergvall 60′), Robin Frej, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Wilmer Odefalk (Lucas Bergvall 77′) – Oscar Pettersson (Tim Söderström 84′), Nikola Vasic (Philip Hellquist 77′), Marijan Cosic (Alexander Abrahamsson 84′)