BP sänder hemmamatcherna i Division Ett Södra Svealand
Foto: Johan Borehed

BP sänder hemmamatcherna i Division Ett Södra Svealand

Share

BP sänder hemmamatcherna i Division Ett Södra Svealand

Som en del av BPs jämställdhetssatsning direktsänder vi damernas hemmamatcher i den nya BP-appen, med teststart 7 april i derbyt mot Hässelby. Satsningen görs möjlig genom våra par ...

Som en del av BPs jämställdhetssatsning direktsänder vi damernas hemmamatcher i den nya BP-appen, med teststart 7 april i derbyt mot Hässelby. Satsningen görs möjlig genom våra partners Swedbank, Volkswagen, Nike, Serneke, Bauhaus samt Stadium.
– Det känns kul att tillhöra en förening som investerar i damlaget, och som leder utvecklingen av jämställdhetsfrågan. Att fler får möjlighet att se oss spela är superkul, och jag tror vi är enda laget i serien som har direktsända matcher, säger Mathilda Prim, lagkapten i damlaget.

En förutsättning för att vara en jämställd förening är att lyfta kommunikationen kring dam, och öka medvetenheten kring laget. I damernas Division Ett har det varit svårt att se matcher på distans men i samarbete med Sportway och DMC in Sports har BP tagit fram en app där samtliga hemmamatcher i Division Ett Södra Svealand kommer att direktsändas, helt gratis.
– Har man inte möjlighet att vara på plats är det klart att man ska kunna se våra dammatcher ändå. Det är en satsning som är viktig i flera perspektiv men framförallt av anledning till att skapa intresse, bygga vår plattform där förutsättningar och möjligheter ska vara lika i vår förening oavsett kön. Vi vill att damlaget känner hur viktiga de är för oss. Att vi nu kan erbjuda direktsända matcher, som varit ett av deras önskemål, känns jätteroligt, säger Stefan Bärlin, marknadschef BP.

– Vi ser det som att vi tar vårt ansvar genom att utveckla fotbollen och dess supportrar, med möjlighet att se direktsända matcher ökar intresset kring vårt damlag. På sikt kommer det att generera mer publik till Grimsta, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam i BP.

Appen är under utvecklingen och med tiden kommer det vara möjligt att direktsända fler matcher från Grimsta. Vi återkommer med sändningsschema när det är klart.

BP vill passa på att tacka Sportway och DMC in Sports för gott samarbete, tillsammans med Bauhaus, Nike, Stadium, Serneke, Swedbank, och Volkswagen.

Ladda ner appen redan idag. Finns till iOS och Android

iPhone/Appstore

GooglePlay/AndroidMarket