BP lämnar motion till Stockholms Fotbollförbund

BP lämnar motion till Stockholms Fotbollförbund

Share

BP lämnar motion till Stockholms Fotbollförbund

I samband med IF Brommapojkarnas styrelsemöte den 5 juni 2018, beslutades att motionera om att ge i uppdrag till Stockholms Fotbollsförbund att ta ledarskapet i frågan om ett jämli ...

I samband med IF Brommapojkarnas styrelsemöte den 5 juni 2018, beslutades att motionera om att ge i uppdrag till Stockholms Fotbollsförbund att ta ledarskapet i frågan om ett jämlikt seriesystem för damer och herrar. Ett uppdrag som ligger i linje med Stockholms Fotbollsförbunds vision, Stockholmsfotbollen ska vara ledande i landet. Stockholms Fotbollförbund håller årsmöte 5 mars.

Bakgrunden är att på herrsidan går alla seriesegrare upp en division vid serieseger oavsett nivå, vilket i dagsläget inte gäller på damsidan. På damsidan finns det sex Division 1-serier med sex seriesegrare. Dessa lag möts i ett kval för uppflyttning till Elitettan. Konsekvensen är att tre lag åker ur Elitettan och de tre lag som vinner kvalet i Division Ett går upp i Elitettan. De lag som förlorar kvalet blir således kvar i Division Ett. Vi anser att det är ett förlegat system och måste rättas till för att uppnå en jämställd och jämlik fotbollsmiljö i Sverige.

Att vinna serien bör per automatik innebära uppflyttning i seriesystemet. Lösningen är att Svenska Fotbollsförbundet förändrar seriesystemet på damsidan på samma sätt som genomfördes för herrarna i början av 2000-talet.

Vi i IF Brommapojkarna anser att detta är en prioriterad fråga och att förändringen därför bör ske skyndsamt. Under pågående utvecklingsarbete förväntar vi oss att alla berörda föreningar (i Elitettan och Division Ett) hålls informerade samt erbjuds möjlighet att bidra i detta viktiga förändringsarbete.

IF Brommapojkarnas styrelse föreslår årsmötet

att styrelsen för Stockholms Fotbollsförbund omgående upprättar en dialog med Svenska Fotbollsförbundet i syfte att förändra svensk damfotbolls seriesystem. Målet är en jämställd och jämlik behandling av Sveriges dam- och herrfotboll.