BP klara för Superettan – Gjorde jobbet mot Sollentuna

BP gjorde det som behövdes göra hemma mot Sollentuna. 1-0 blev det till BP i en inte så vacker match men avancemanget till Superettan säkrades. Matchhjäljte blev Rodin Deprem som ...

BP gjorde det som behövdes göra hemma mot Sollentuna. 1-0 blev det till BP i en inte så vacker match men avancemanget till Superettan säkrades. Matchhjäljte blev Rodin Deprem som gjorde matchens enda mål.

Fler bilder kan du se här

Det var en härlig inramning på Grimsta när den potentiellt serieavgörande matchen mellen BP och Sollentuna blåstes igång. Över 1000 åskådare var på plats när BP hade chansen att säkra en plats i Superettan till nästa säsong.

Publiken fick dock se en rätt så chansfattig match. En riktigt het målchans dök inte upp förrän efter 35 minuter och då blev det också mål. Marijan Cosic spelade in bollen perfekt och inne i straffområdet fanns måltjuven Rodin Deprem som kunde slå in 1-0 till hela Grimstas glädje.

Nästa målchans kom i den andra halvleken och återigen var det Rodin Deprem som höll sig framme men denna gång gjorde Sollentunas målvakt en viktig räddning.

Som under hela året var BP:s försvarspel mycket stabilt och gästerna hade otroligt svårt att skapa något av vikt. Det närmaste bortalaget kom var en nick på en hörna men bollen gick över. Inte blev det lättare för Sollentuna när deras högerback Robin Sundgren fick syna det röda kortet i matchens slutminuter.

BP rensade undan långbollarna som skickades fram och i den 97:e minuten blåste domaren av matchen. Med fyra omgångar kvar säkrade BP därmed seriesegern i Ettan Norra och nästa år spelar man i Superettan.

Som sagt återstår fyra matcher och redan på fredag spelar herrarna igen bort mot Täby FK på Tibblevallen.