BP kammade noll mot Göteborg

En viktig match i jakten på nytt kontrakt är till ända. BP och IFK Göteborg klev in i matchen med behov av poäng för att knapra in de där poängen som krävs för att skriva på ett ny ...

En viktig match i jakten på nytt kontrakt är till ända. BP och IFK Göteborg klev in i matchen med behov av poäng för att knapra in de där poängen som krävs för att skriva på ett nytt allsvenskt kontrakt. Trots flertalet chanser kunde BP inte förvalta lägena, samtidigt som Göteborg satte ett mål i vardera halvlek. 0-2 på Grimsta.

Text: Peter Appelquist

Första halvlek ger oss en kraftig bollinnehavsfördel för BP. I sina toppar slår statistiken runt 60 % i rödsvart favör. Chanserna fanns också, särskilt under de inledande tjugo minuterna då Tim Söderström och Jack Lahne båda har låga fina inlägg som en kollega bara ska sätta foten till, men då gäller det att kollegor är där bollen hamnar också. Halvchanser hit och halvchanser dit.

Dryga tjugo minuter in i matchen ställer Göteborg om lagom kvickt, efter en vändning och passning från Robin Söder så får Sebastian Olsson bollen långt ut till höger, viker in i straffområdet och avslutar lågt mot bortre stolpen. Skottet går stolpe in, 1-0 för gästerna.

BP är inte slagna av baklängesmålet, utan fortsätter skapa målchanser. Halvtimmen in i matchen vinner Brandeborn boll centralt och trycker ifrån, löpningen avslutas med ett väsande skott som smiter strax över ribban. Dessförinnan har Markus Gustafsson en frispark strax över. Första halvlek avslutas olyckligt för BP då Gustav Sandberg Magnusson träffas i huvudet av en stenhård rensning från Ludvig Öhman. GSM blir liggande en stund, men avslutar halvleken. I paus tar dock lagledning beslut om att byta ut GSM för att inte riskera något. Efter matchen kan vi rapportera att det inte är så illa med Gustav.

I andra halvlek har BP lite svårare att komma igång, spelarna kämpar och sliter och skapar även chanser. Tyvärr är enskilda misstagen lite för få och knappa kvarten i andra halvlek vinner Viktor Wernersson bollen på mittplan, Wernersson går och går och går och tillslut är han i straffområdet och placerar in 2-0 från nära håll. Ridån är inte neddragen, men uppförsbacken brantare.

BP kommer till ett helt gäng med halvchanser som en vacker dag resulterar i mål, denna måndag får vi istället se bollen smita utanför målramen alldeles för många gånger.

Fyra matcher återstår av Allsvenskan 2018, näst på tur väntar IK Sirius på bortaplan söndag 28 oktober 17.30 på Studenternas IP i Uppsala.