BP fortsätter vinna

Det går bra nu för herrlaget, riktigt bra. På lördagen tog man sjätte raka segern i Ettan Norra när man slog Örebro Syrianska med 3-0. Målskyttar; Marijan Cosic, Monir Jelassi och ...

Det går bra nu för herrlaget, riktigt bra. På lördagen tog man sjätte raka segern i Ettan Norra när man slog Örebro Syrianska med 3-0. Målskyttar; Marijan Cosic, Monir Jelassi och Simon Helg.

Fler bilder kan du se här

På lördagen tog BP emot tabellsexan Örebro Syrianska ”hemma” på Hammarby IP. Även om spelet kanske inte glänste hela matchen så blev det till slut en stabil 3-0-seger i en otrolig sommarhetta.

Det var nära att bli en drömstart för BP när Omar Faraj redan efter tre minuter fick ett fritt nickläge men han lyckades inte hålla bollen under ribban. Annars var det en slarvig första halvlek från BP med felpassningar och ett lågt tempo. Gästerna från Örebro lyckades frustrera BP något men offensivt hotade de knappt och Jonas Olsson i BP-målet behövde inte göra mycket. BP fick dock in ett ledningsmål i den första halvleken efter att man vunnit bollen högt upp i planen. Jardell Kanga spelade då fram till Marijan Cosic som kunde slå in 1-0 i den 36:e matchminuten. 1-0 var även halvtidsresultatet.

Den andra halvleken tog en stund att få fart. Otroligt mycket avbrott i inledningen skapade ett hackigt tempo och BP fick inget flyt i spelet. Några riktigt heta målchanser skapades inte förrän klockan hade passerat 80 minuter. Då flyttade Örebro Syrianska fram och stora ytor skapades för BP att kontra på. Det var på just det sättet 2-0 kom. BP kom tre mot två i en omställning med Omar Faraj, Marijan Cosic och inhopparen Monir Jelassi. Cosic spelade bollen mot Faraj som snyggt släppte den mellan benen och Jelassi hamnade då helt fri och kunde sätta tvåan.

På tilläggstiden kom även 3-0 vilket var matchens vackraste mål. Christer Gustafsson lyfte bollen känsligt till Simon Helg som tog emot på bröstet och dunkade på volley in slutresultatet 3-0.

Detta blev BP:s sjätte raka seger i Ettan och på hemmaplan har man nu vunnit sju utav sju matcher. I nästa match blir det en resa till Södertälje och ett möte med Assyriska FF. Matchstart kl. 18:00 den 27/6.