BP fortsatt ostoppbara – tog sjunde raka segern
Foto: Erik Bjernulf

BP fortsatt ostoppbara – tog sjunde raka segern

Share

BP fortsatt ostoppbara – tog sjunde raka segern

BP åkte vidare med segertåget under lördagen när man vann med 3-0 hemma på Grimsta IP mot Landskrona BoIS och därmed plockade sin sjunde raka seger i Superettan. Målen i matchen g ...

BP åkte vidare med segertåget under lördagen när man vann med 3-0 hemma på Grimsta IP mot Landskrona BoIS och därmed plockade sin sjunde raka seger i Superettan. Målen i matchen gjordes av Gustav Sandberg Magnusson, Oscar Pettersson och Richie Omorowa.

I den 23:e omgången av Superettan tog BP emot Landskrona BoIS hemma på Grimsta IP. BP kom till spel med seriens bästa form och sex raka segrar, samtidigt som Landskrona BoIS hade två raka segrar inför denna match.

BP ställde upp med en närmast identisk startelva jämfört med den mot Dalkurd FF i måndags, detta bortsett från att 16-årige Lucas Bergvall fick chansen från start i Superettan för första gången istället för Marijan Cosic.

När matchen väl blåstes igång dröjde det inte särskilt länge innan ett måljubel utbröt på Grimsta IP. I den sjätte minuten slog nämligen Oscar Krusnell in ett inlägg från vänsterkanten och som Gustav Sandberg Magnusson helt ostörd i straffområdet kunde hoppa upp och nicka in i målvaktens högra kryss.

BP fortsatte därefter att gå för ytterligare mål framåt, men man saknade viss kvalité i de avslutslägen som man skapade. Både Wilmer Odefalk och Oscar Pettersson hade fina möjligheter framför mål, men utan att hitta in med bollen innanför målburen. Landskrona BoIS var sedan oerhört nära att kvittera ställningen i matchen i den 21:a minuten när Edvin Dahlqvists avslut tog i undersidan av ribban.

Matchen fortlöpte med Landskrona BoIS som innehavare av taktpinnen i matchen och var laget som låg närmast ett mål, men där BP sedan kom till en snabb kontring i den 44:e minuten. Nikola Vasic fångade upp en rensad boll på mittplan, höll i bollen och släppte den sedan vidare i djupled till Oscar Pettersson som kom springandes i hög fart. Oscar Pettersson tryckte sig förbi sin försvarare och fri hittade han sedan en lucka under målvakten innan bollen gick i mål. Hans tionde mål för säsongen.

Efter halvtidspausen var det en relativt jämn match som utspelades framför ögonen på publiken. Med 77 minuter på matchklockan kom dock Landskrona BoIS och Ousmane Diawara att tilldelas ett direkt rött kort sedan han viftat med händerna i ansiktet på Gustav Sandberg Magnusson.

Under de efterföljande minuterna och med en man mer på planen fanns det ett flertal lägen där BP var sånär att kunna utöka sin ledning ytterligare. Marijan Cosic hade bland annat ett skott i ribban, men det var sedan den inhoppande 18-åringen Richie Omorowa som för andra matchen i rad såg till att spika slutsiffrorna i matchen på tilläggstid. Efter ett vackert väggspel med Oscar Pettersson i den 96:e minuten, tog Richie med sig bollen med huvudet innan han sedan rullade in 3-0 till BP förbi motståndarmålvakten med matchens sista spark. Målet var Richie Omorowas totalt tredje mål för säsongen, varav hans samtliga mål har tillkommit på tilläggstid.

Domaren blåste sedan av matchen direkt vid avspark och BP hade då inkasserat ytterligare en trepoängare. BP fortsätter därmed att åka vidare med segertåget och har nu tagit sju raka seriesegrar. Detta innebär att BP även inför nästkommande omgång minst kommer att bibehålla marginalen på sju poäng ned till tredjeplatsen.

Nästa match för BP spelas lördagen den 17 september kl. 15:00 mot Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen.

BP – Landskrona BoIS 3-0 (2-0)
1-0 (6’) Gustav Sandberg Magnusson
2-0 (44’) Oscar Pettersson
3-0 (90+6′) Richie Omorowa

Domare: Andreas Dufva-Johansson
Publik: 485
Varningar: (BP): Gustav Sandberg Magnusson. (Landskrona BoIS): Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Erik Hedenquist
Utvisningar: (Landskrona BoIS): Ousmane Diawara

BP:s laguppställning:
Jonas Olsson – Monir Jelassi, Robin Frej, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell – Gustav Sandberg Magnusson, Samuel Leach Holm, Lucas Bergvall (Marijan Cosic 66′) – Oscar Pettersson, Nikola Vasic (Richie Omorowa 84′), Wilmer Odefalk (Nicklas Maripuu 80′)