BP ett mål från Elitettan

Kval skördar sina offer. Sex seriesegrare i Division Ett får göra upp om tre platser i Elitettan 2018. Efter förlust hemma var BP tvungna att vinna på bortaplan mot Lidköpings FK o ...

Kval skördar sina offer. Sex seriesegrare i Division Ett får göra upp om tre platser i Elitettan 2018. Efter förlust hemma var BP tvungna att vinna på bortaplan mot Lidköpings FK och när Michaela Larsson satte 2-1 med tio minuter kvar levde hoppet. Men, Lidköping gör 2-2 i slutminuterna och vinner kvalet med totalt 4-3. BP får börja om i Division Ett.

BP gick verkligen för det, att förlora hemmamatchen i ett kval är en dålig start, men BP gjorde det laget är och har varit bäst på under säsongen. Bollen spelades snabbt mellan lagdelarna och BP kom till flera chanser. Efter en kvart nickar Michelle Rojas Flores in 1-0 och hoppet väcks till liv.

Lidköpings FK är ett tungt lag med flera starka spelare, något som visade sig när 1-1-målet nickas in efter en period där hemmalaget slagit flera långbollar in i BPs straffområde och skapat oreda vid flera tillfällen. 1-1 i halvtid med nerv i matchen.

I andra halvlek kommer BP i anfallsvåg efter anfallsvåg, chanserna avlöser varandra och tillslut ska Michaela Larsson komma igenom och placerar in 2-1, ett resultat som innebär förlängning.

Men det blir inte förlängning. I minut 88 får Lidköping frispark strax utanför straffområdet, frisparken slås snabbt och från nära håll petas 2-2 in. 4-3 totalt för hemmalaget som kan fira avancemang efter att ha förlorat två kval i följd och nu alltså tar klivet upp. BP önskar lycka till där.