BP enkelt vidare i Svenska Cupen

Utan problem tog sig BP vidare till nästa runda av Svenska Cupen. Division 1-laget Enskede IK besegrades med 0-9 där bland annat Michelle Rojas Flores stod för 3 mål. Text &amp ...

Text & bild: Philip Kämpe

På tisdagskvällen klev BP in i Svenska Cupen och den andra omgången av turneringen. BP hade lottats mot topplaget i Division 1 Södra Svealand, Enskede IK. På Enskede IP:s fina naturgräs ställde BP upp med ett starkt lag på banan.

Redan från start var det tydligt att det var en nivåskillnad mellan lagen och efter 15 minuter hade Michelle Rojas Flores redan hittat nätet två gånger, bägge gångerna från sin klassiska vänsterposition. Mathilda Lindström nickade in 0-3 och efter en halvtimme hade Rojas Flores fullbordat sitt hattrick med en nick. Innan den första halvleken var slut lyckades även Elin Bergkvist få in bollen över linjen vid en hörna.

Då matchen i princip var avgjord var den andra halvleken något livlös. Målen dröjde drygt 20 minuter in i den andra men till slut hittade Mathilda Johansson Prakt nätet två gånger med pannan för att göra 0-6 och 0-8. Däremellan hade Jennifer Sjösten tryckt in 0-7 med ett lågt och distinkt avslut tätt intill stolpen. Slutresultatet satte Tempest-Marie Norlin när hon rullade in 0-9 i matchens slutskede.

BP avancerar därmed till den tredje omgången i Svenska Cupen när de allsvenska lagen även kliver in i turneringen. Speldag för nästa omgång kommer vara den 29 september.

Enskede IK – BP
0-9 (0-5): 0-1 Michelle Rojas Flores 12′, 0-2 Michelle Rojas Flores 14′, 0-3 Mathilda Lindström 24′, 0-4 Michelle Rojas Flores 30′, 0-5 Elin Bergkvist 44′, 0-6 Mathilda Johansson Prakt 63′, 0-7 Jennifer Sjösten 74′, 0-8 Mathilda Johansson Prakt 78′, 0-9 Tempest-Marie Norlin 84′.

BP:s laguppställning
Frigge – Parkner (Wärulf), Bergkvist, Norrby, Ronquist – Finnman, Eriksson – Andrup (Sjösten), Johansson Prakt (Famili), Rojas Flores (Norlin) – Lindström (Boriero)