BP avslutar vårsäsongen med ännu en seger

BP avslutar vårsäsongen med ännu en seger

Share

BP avslutar vårsäsongen med ännu en seger

15 matcher, 12 segrar, 3 kryss och 0 förluster. Det är BP:s resultatrad för första halvan av Ettan Norra 2021 och våren avslutades med en stabil 4-0-seger över IFK Luleå på söndag ...

15 matcher, 12 segrar, 3 kryss och 0 förluster. Det är BP:s resultatrad för första halvan av Ettan Norra 2021 och våren avslutades med en stabil 4-0-seger över IFK Luleå på söndagen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP visste på förhand att de skulle avsluta våren med en serieledning, men det var ingen anledning till att inte trycka gasen i botten från start mot IFK Luleå. Motståndarnas taktiska intentioner var klara redan efter några ögonblick när man direkt backade hem. BP fick således börja nöta ner ett lågt stående försvar ännu en gång denna säsong.

Lyckligtvis fick BP håll på gästerna ganska snabbt. I den 16:e minuten spelade Oscar Krusnell fram till Monir Jelassi som dunkade in 1-0. Målvakten fick händerna på bollen men inte tillräckligt för att kunna stoppa ett ledningsmål.

En dubblering av ledningen fick BP dock vänta på tills den andra halvleken, men väl där inte så länge. Redan efter en minut i den andra halvleken var Marijan Cosic framme och nickade in en målvaktsretur. Det var Marijans elfte mål denna säsong och han intar en andraplats i seriens skytteliga, ett mål efter Örebro Syrianskas Rodin Deprem.

Matchbilden var lik de flesta BP-segrar i år och trots ett par måls ledning fortsatte BP att föra matchen. 3-0 kom genom Samuel Leach Holm som satte dit bollen på ett inspel från Monir Jelassi. Monir var även delaktig i BP:s fjärde mål när han hittade Gustav Sandberg-Magnusson som via stolpen sköt in slutresultatet 4-0.

BP går därmed till sommarledighet med fyra poängs försprång till Sandvikens IF och nio poäng ner till 3:e placerade Umeå FC. BP noterar en imponerande målskillnad med 39 kassar framåt och endast 5 baklängesmål, varav man inte släppt in ett enda spelmål.

BP är tillbaka i spel igen den 14:e augusti när man gästar IFK Haninge på Torvalla IP.

BP – IFK Luleå
4-0 (1-0): 1-0 Monir Jelassi 16′, 2-0 Marijan Cosic 47′, 3-0 Samuel Leach Holm 57′, 4-0 Gustav Sandberg-Magnusson 66′.

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard (Falkeborn), Frej, Suljic, Krusnell – Ceesay (Zlotnik) – Jelassi (Kanga), Leach Holm, Sandberg-Magnusson (Gustafsson), Cosic (Helg) – Faraj.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
11 mål: Marijan Cosic
9 mål: Omar Faraj
5 mål: Monir Jelassi
4 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
2 mål: Jardell Kanga, Simon Helg, Samuel Leach Holm
1 mål: Ali Suljic, Oscar Krusnell, Martin Falkeborn

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
7 assist: Oscar Krusnell
6 assist: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
4 assist: Monir Jelassi
2 assist: Jardell Kanga, Christer Gustafsson, Simon Helg
1 assist: David Zlotnik, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Amadeus Sögaard