BP åter i serieledning efter seger i Södertälje
Kevin Kabran. Foto: Erik Bjernulf

BP säkrar tre nya poäng i Superettans toppstrid efter 2-0 mot Syrianska FC på bortaplan. BP spelade taktiskt klokt och stabilt och trots en viss anstormning från hemmalaget kunde B ...

BP säkrar tre nya poäng i Superettans toppstrid efter 2-0 mot Syrianska FC på bortaplan. BP spelade taktiskt klokt och stabilt och trots en viss anstormning från hemmalaget kunde BP freda det egna målet och göra två nödvändiga mål. 2-0 i Södertälje.

Första halvlek är en lugn historia, trots att domare Antti Kanerva delar ut tre varningar. Båda lagen försvarar klokt, Syrianska faller lågt och låter BP hantera bollen. BP å sin sida har koll på Syrianskas omställningar. En farlig chans har Syrianska under första halvlek, BP missar centralt på mittfältet och Moustafa Zeidan avlossar ett skott som tar i ribbans överkant.

Kevin Kabran är pigg och har några korta tekniska framträdanden som är nära att resultera. Det ska dock dröja till halvlekens absoluta slutskede, Kabran får bollen på sin vänsterkant, kliver några steg in i straffområdet och avslutar mot första stolpen. Skottet är hårt och pressat och Dwayne Miller i Syrianska-målet lyckas inte hålla bollen på rät sida mållinjen. 1-0 BP i halvtid.

Syrianska inleder andra halvlek i ett högt tempo och lyckats etablera mycket spel på BPs planhalva. BP lyckas dock försvara sig på en koncentrerat och bra vis och kan reda ut den första anstormningen. BP tar över mer och mer av bollinnehavet och spelet och matchbilden utvecklar sig, likt första halvlek, till en en bild av ett Syrianska som ligger och väntar på att kunna ställa om snabbt och BP som kontrollerar spelet.

Syrianska lyfter fram mer och mer och lämnar stora ytor för BP att anfalla på, vilket tillslut resulterar efter mängder av missar. Jacob Ortmark får två försök med returer innan han sätter dit 2-0 i matchen och sitt sjätte mål för säsongen.

För BP väntar nu de tre sista omgångarna av Superettan. Närmast hemmamatch mot Dalkurd FF på Grimsta tisdagen 24 oktober 19.00. Säkra din biljett via brommapojkarna.ebiljett.nu.