Bollen studsade inte BP:s väg mot Djurgården

BP åkte på en tung 0-3-förlust mot allsvenska Djurgårdens IF i Svenska Cupen på söndagen. Tre mål vid olyckliga tillfällen under den första halvleken förstörde matchen för BP. ...

På ett soligt och slutsålt Grimsta möttes BP och Djurgården i den andra omgången av gruppspelet i Svenska Cupen. Den gamla läktaren på Grimsta var helt fullsatt vilket bäddade för en härlig inramning.

När matchen väl sattes igång blev det dessvärre en mardrömsstart för BP när Djurgården tog ledningen i den första matchminuten. Victor Edvardsen hamnade fri i straffområdet efter en fast situation och kunde dunka in 0-1.

Därefter lyckades BP jobba sig in i matchen och kunde skickligt spela sig ur trånga situationer. Det som saknades var spelet i den sista tredjedelen där BP under den första halvleken hade svårt att skapa någon riktigt het chans. BP hade även otur i en omdiskuterad situation efter dryga halvtimmen när samtliga BP-spelare ville se ett rött kort på Djurgårdens Hjalmar Ekdal. Domaren valde istället att bara visa det gula kortet.

Istället grinade oturen BP rakt i ansiktet i slutet av halvleken när BP först råkade nickstyra in en hörna i eget mål till 0-2. Och på tilläggstiden styrdes ett distansskot från Rasmus Schüller på en BP-spelare och in i mål. När domaren därmed blåste för paus så kändes 0-3 i baken mycket tufft.

Den andra halvleken var av naturliga skäl mer avslagen och spelades i lägre tempo. BP lyckades dock denna halvlek komma till fler lägen då framförallt inbytte Oscar Krusnell attackerade längst vänsterkanten. Men inga fler mål blev det i matchen som slutade 0-3.

BP:s möjligheter till att gå vidare i cupen är därmed borta men sista gruppspelsmatchen ska spelas borta mot IK Brage nästa söndag.

BP – Djurgårdens IF
0-3 (0-3): 0-1 Victor Edvardsen 1′, 0-2 Självmål 41′, 0-3 Rasmus Schüller 45+2′.

BP:s laguppställning
Lundin – Jelassi (Abrahamsson), Frej, Almqvist, Sögaard (Krusnell) – Tesfai (Maripuu), Leach Holm (Pettersson), Sandberg-Magnusson, Cosic (Deprem) – Hellquist.