Bara kryss mot Sollentuna

Bara kryss mot Sollentuna

Share

Bara kryss mot Sollentuna

Tredje matchen för säsongen och tyvärr årets första förlorade poäng. I en match där BP hade mycket boll men svårt att komma till lägen blev det nästan noll poäng för BP. Dida Rash ...

Tredje matchen för säsongen och tyvärr årets första förlorade poäng. I en match där BP hade mycket boll men svårt att komma till lägen blev det nästan noll poäng för BP. Dida Rashidi gav hemmalaget Sollentuna FK ledningen när klockan hade passerat 90 minuter, men Oskar Fallenius kunde kvittera för BP bara minuten senare och slutresultatet blev därmed 1-1.

Text: Philip Kämpe

Foto: Erik Bjernulf

På måndagskvällen begav sig BP till klassiska Sollentunavallen och dess naturgräs för en match mot Sollentuna FK i Ettan norras tredje omgång. BP var favoriter på förhand men det var Sollentuna som direkt hotade. Redan i den 4:e minuten hade hemmalaget till och en boll i nät men Sollentunas anfallare Charbel Ceylan vinkades av för offside. Kort därefter blev det även farligt på en hörna men BP-försvaret och Alexander Lundin lyckades få undan bollen.

Efter det vaknade BP till och började föra spelet, Sollentunas svar på BP:s passningsspel blev av ställa samtliga spelare bakom bollen. BP visade upp ett bra tålamod men spelet blev lite mycket i sidled och man lyckades inte hota centralt i banan. Chanser skapades från högerkanten där Jakob Glasberg skickade in boll efter boll men tyvärr var svartklädda försvarare konstant först på inläggen. Farligt blev det dock vi ett tillfälle när Aron Sandén slog in ett hårt inspel som gick via en försvarare, händerna på BP-producerade målvakten Christos Liantas och sedan i stolpen. Därmed var resultatet 0-0 efter den första halvleken. Det som dock skedde i den första halvleken som tyvärr kommer att påverka BP troligtvis ett en längre tid framåt var när Alexander Seger skadade sitt knä allvarligt och tvingades att halta av efter drygt 20 minuter.

Direkt från start i den andra halvleken satte BP fart framåt och man var så när att få utdelning när Gustav Sandberg-Magnusson var framme på en hörna men avslutet smet precis utanför stolpen. Precis då såg det ut som att BP skulle kunna tugga ned hemmalaget men efter den målchansen från Sandberg-Magnusson skapades i princip ingen farlighet utav något av lagen. Inte förrän det bara återstod några minuter kvar av ordinarie speltid skapades det målchanser, men då blev det verkligen åka av åt båda hållen.

Först försökte Taha Ali i Sollentuna spräcka nollan när han avslutade från vänster men Lundin i BP:s mål kunde avvärja. Direkt därefter svarade Sollentunas Liantas för en fin räddning nere till höger när Oskar Fallenius volleystyrde ett inlägg från högerkanten. BP fortsatte att trycka på för ledningsmålet men istället kom Sollentuna i en snabb omställning. Först gjorde Lundin en jätteräddning på ett skott från David Zlottnik men Dida Rashidi var framme på returen och tryckte in bollen i mål. Då såg det riktigt mörkt ut för BP men man gav inte upp. Upp på topp skickades Ali Suljic som direkt vann en höjdduell. Bollen hamnade framför fötterna på Oskar Fallenius som för tredje matchen i rad vek in från vänster och sköt mot första stolpen och kvitteringen var fixad bara minuten efter baklängesmålet. 1-1 blev slutresultatet i en match där BP trots räddad poäng känner sig relativt missnöjda med att inte kammat hem alla tre poäng.

Nästa match för herrarna är på söndag den 28/6 kl. 14.00 hemma på Grimsta IP mot Team TG FF.

Sollentuna FK – IF BP

1-1 (0-0): Dida Rashidi 90+1 min, Oskar Fallenius 90+2

BP:s laguppställning:

Lundin – Svensson, Suljic, Arvidsson, Glasberg – Sandberg-Magnusson, Seger, Helg – Fallenius, Faraj, Sandén. Avbytare: Olsson, Linnér, Gustafsson, Wallenborg, Ceesay, Streete, Svenlén