Axel Wallenborg tar klivet uppåt

Axel Wallenborg tar klivet uppåt

Share

Axel Wallenborg tar klivet uppåt

Vänsterbacken Axel Wallenborg blir nästa från akademins led att ta klivet upp till herrtruppen 2019. Ett treårigt avtal är signerat för Wallenborg som kommer lyssna till direktiven ...

Vänsterbacken Axel Wallenborg blir nästa från akademins led att ta klivet upp till herrtruppen 2019. Ett treårigt avtal är signerat för Wallenborg som kommer lyssna till direktiven från Roberth Björknesjö och Mattias Eriksson kommande säsonger.
– Det känns väldigt skönt, jag har strävat efter det här sen jag var liten, säger Wallenborg. 

Under säsongen har vi fått se Wallenborg i en del träningar med herrtruppen, särskilt en tvåveckorsperiod under sommaren då Wallenborg tränade med herrlaget på heltid.
– Det var en period som kändes jättebra, man utvecklas mycket snabbare när man tränar med äldre.

Nu är Wallenborgs första seniorkontrakt signerat och ambitionen är självklart att ta sig en plats i Superettan så snart som möjligt.
– Vi får se, det är en bit kvar till speltid. Jag får träna hårt så får vi se hur det blir. Jag är en hårt arbetande spelare med en bra vänsterfot, bra i luftrummet och aggressiv.
– Drömmen är såklart att kunna slå sig in i de stora ligorna en dag.

Wallenborg kom till BP från IFK Österåker som tolvåring och har sedan prenumererat på uttagningar till olika landslag för pojkar födda 2001. Säsongen 2018 har varit lite skadedrabbad, vilket gjort att landslagsuppdragen varit färre.
– Jag ska försöka ta min plats i landslaget, haft lite skador så jag har missat några samlingar. Men jag hoppas kunna slå mig in i landslaget igen.