Axel Wallenborg klar för Djurgårdens IF
Foto: Erik Bjernulf

Axel Wallenborg klar för Djurgårdens IF

Share

Axel Wallenborg klar för Djurgårdens IF

Den 19-årige vänsterbacken Axel Wallenborg säljs till Djurgårdens IF. Axel som imponerade under den gångna säsongen i Ettan Norra blir därmed nästa BP-produkt att ta steget till e ...

Den 19-årige vänsterbacken Axel Wallenborg säljs till Djurgårdens IF. Axel som imponerade under den gångna säsongen i Ettan Norra blir därmed nästa BP-produkt att ta steget till elitfotbollen.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Axel Wallenborg blir nästa BP-fostrade spelare in i elitfotbollen. Axel kom till BP som ung och var en del av framgångsrika BP P01-1. Därefter har han gått igenom alla U-trupper hela väggen upp till A-laget. Axel följer nu tidigare BP-spelare som Jesper Karlström, Jonathan Augustinsson, Jacob Une Larsson och Felix Beijmo genom att gå till Djurgårdens IF.

– Axel har vuxit ur vår verksamhet och då är det självklart att vi hjälper Axel att gå till en storklubb och bevisligen har det varit väldigt lyckat för våra spelare att gå till Djurgården, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Axel var en frisk fläkt på vänsterbackspositionen förra säsongen där han konstant kom löpandes med fart och vilja. Totalt blev det 22 matcher i Ettan Norra för Axel varav 21 från start. Han startade även båda kvalmatcherna mot Trelleborgs FF.

– Jag vill tacka BP för de här fantastiska sex åren som jag har spelat här. Jag vill även tacka alla tränare som har hjälpt mig att utvecklas och växa, och alla spelare som varit med och gjort dessa år så bra. Jag hoppas vi ses i framtiden BP, säger Axel Wallenborg.

Alla i BP tackar Axel för alla hans år i klubben och önskar honom stort lycka till i framtiden med sin lovande karriär.