Amadeus Sögaard förlänger med BP

Amadeus Sögaard förlänger med BP

Share

Amadeus Sögaard förlänger med BP

23-årige BP-fostrade Amadeus Sögaard följer med BP upp i Superettan och förlänger sitt avtal med två år. Amadeus Sögaard har spelat i BP sedan barnsben och förutom två år i IK ...

23-årige BP-fostrade Amadeus Sögaard följer med BP upp i Superettan och förlänger sitt avtal med två år.

Amadeus Sögaard har spelat i BP sedan barnsben och förutom två år i IK Frej 2018-2019 har Amadeus varit BP trogen. Han återvände till BP inför säsongen 2020 men fick det året till stora delar förstörd av skador. Den precis gångna säsongen fick ”Ama” vara hel och spelade 28 matcher varav 16 från start på högerbacken.

Amadeus förlänger nu sitt avtal med BP och följer med sin moderklubb upp till Superettan.

– Det som känns extra kul med Amadeus är att det är en kille som spelat i BP sedan han var sex år gammal. Han har ett stort BP-hjärta och därför känns det kul att förlänga två år med ”Ama” som är en äkta BP-produkt, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Hur känns det att förlänga med BP, klubben där du varit i princip hela din karriär?
– Det känns väldigt bra! BP ligger varmt om hjärtat efter snart 15 år i klubben så det känns roligt att få fortsätta ta steg här, både personligt och som lag, säger Amadeus Sögaard.

Vad blir målsättningen nästa år i Superettan, både personligt och som lag?
– Vi går alltid in med inställningen att vinna varje match. Det kommer vi göra även nästa år och så får vi se vart de tar oss. Personligen hoppas jag kunna bygga vidare på gångna säsongen och bidra med lite fler poäng, säger Amadeus.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf