Alice Ahlberg förlänger
Foto: Erik Bjernulf

Alice Ahlberg förlänger

Share

Alice Ahlberg förlänger

Den centrala pjäsen förlänger - vi laddar för en tredje säsong med Alice Ahlberg i BP.– Alice har varit ordinarie sin två år hos oss, först som innermittfältare och senast i höst ...

Den centrala pjäsen förlänger – vi laddar för en tredje säsong med Alice Ahlberg i BP.
– Alice har varit ordinarie sin två år hos oss, först som innermittfältare och senast i höst som mittback. Givetvis glädjande att hon väljer att fortsätta, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Ahlberg kom till BP inför det allsvenska debutåret 2022 och tog snabbt en avgörande roll i laget. Särskilt minnesvärt är självklart kvalseger mot IK Uppsala då hon stänkte in en stenhårt frispark som skickade upp oss i en tidig ledning i hemmamötet. Under 2023 tog hon ett steg bakåt i banan när huvudtränare Daniel Gunnars skissat fram en trebackslinje. Med Ahlberg defensivt täpptes försvaret till, BP höll fem nollor under höstens seriespel och kunde sedan defilera i kvalet, där Ahlberg åter hittades i målprotokollet i kvalsammanhang. Totalt noterar vi 55 tävlingsmatcher för BP. I seniorsammanhang har Ahlberg även spelat för Boo FF och Älvsjö AIK.