Alexsandra Lobanova förlänger kontraktet

Alexsandra Lobanova förlänger kontraktet

Share

Alexsandra Lobanova förlänger kontraktet

Den egna produkten och årets nykomling 2018 fortsätter sin fotbollsresa i BP. Alexsandra Lobanova förlänger kontraktet och är med i lagbygget inför 2020. - Att få fortsätta jobba ...

Den egna produkten och årets nykomling 2018 fortsätter sin fotbollsresa i BP. Alexsandra Lobanova förlänger kontraktet och är med i lagbygget inför 2020.
– Att få fortsätta jobba med Alex känns kanon, hon har tagit steg varje år sen hon lyftes upp i dam sommaren 2016. Det har visat sig tydligt i ständigt ökande speltid, säger Staffan Jacobsson, sportchef dam.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Alexsandra Lobanova flyttades upp till damtruppen under säsongen 2016 med två seriematcher som följd under hösten. Under 2017 blev det fem starter och fem inhopp i Division Ett. 2018 blev genombrottsåret för ”Lobi” som spelade till sig en ordinarie plats under sommaren och till hösten var en starkt bidragande orsak till att BP vann serien och sedan även kvalet till Elitettan mot IK Rössö. Särskilt i den första kvalmatchen stod Lobanova för en redan klassisk insats som la grunden för att BP kunde vinna kvalmötet och ta plats i Elitettan. Under årets säsong har det blivit 16 starter och ett inhopp för den unga försvararen.
– Jag skulle nog allmänt säga sjukt taggad inför ett år till i BP och i Elitettan dessutom så har man känt på tempot och kommit in i det. Så till 2020 skulle jag nog säga att vi är redo och hoppas på en högre placering, säger Lobanova.
– Min egen utveckling i BP har bara gått bättre och bättre för åren och det är jag otroligt tacksam för! Om man jämför då och nu så gå det betydligt snabbare i spelet och det tycker jag att det funkat ganska bra, men det tog sin tid för det är svårt att komma in som nykomling till en högre division.
– Jag tror inte bara jag kände så utan flera i laget också. Men vi gav inte upp utan fortsatte och det gav resultat och vi är klara för Elitettan till nästa år och det känns sjukt bra. Det är bara att fortsätta att gnugga på, så tror jag att det kommer leda oss i rätt riktning och högre placering!

De senaste två åren har Lobanova även varit kallad till och deltagit i landslagssamlinger för det ryska F19-landslaget.