Akademisvepet juni
F04-1 och F05-1 möttes i finalen av Falu Sommarcup. Foto: F04-1

Akademisvepet juni

Share

Akademisvepet juni

Äntligen sommarlov, men i BPs Akademi råder det full aktivitet med cuper och träningar. Självklart hinner alla spelare vara lediga några veckor också, för att återhämta sig inför h ...

Äntligen sommarlov, men i BPs Akademi råder det full aktivitet med cuper och träningar. Självklart hinner alla spelare vara lediga några veckor också, för att återhämta sig inför höstens utmaningar. Hemsidan har samlat en del av vad som händer inom akademin, ta även en titt på lagens egna hemsidor via BPUngdom.se. Akademisvepet bygger på lagens rapportering till Sportkontoret.

F19
F19 har tagit sig till final i Distriktskvalet till SM för F16 efter kvartsfinalseger mot Tyresö FF och seger i semifinalen mot Enskede IK efter straffar. I finalen ställs BP mot AIK, datum meddelas när det är planerat. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F19 deltog, titta på filmen. I sommar är den stora händelsen Gothia Cup i mitten av juli.

F15 (F03)
F15 har fyra raka segrar i seiren efter att ha gått rent mot Skogås-Trångsunds FF, Älvsjö AIK, Vallentuna och Sollentuna FK. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F15 deltog, titta på filmen. I sommar väntar Gothia Cup i mitten av juli.

F14 (F04)
I serien har F14 fyra raka matcher utan förlust och i helgen blev det guld i Falu Sommarcup efter finalseger mot BPs F13. Senare i sommar väntar Gothia Cup i mitten av juli. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F14 deltog, titta på filmen.

F13 (F05)
F13 har matchat rejält under månadskiftet maj/juni och hunnit ta guld i Ersans Pokal, ta silver i Falu Sommarcup och i serien lyckats vinna mot både Bele Barkarby och Hässelby SK i serien. Senare i sommar väntar spel i Gothia Cup. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F13 deltog, titta på filmen.

F12 (F06)
F12 har gått riktigt bra i serien och sex raka matcher utan förlust sedan mitten av maj, dessutom var laget på turnering i Nyköping i början av juni och tog med sig guldmedaljen hem efter match mot flera riktigt bra lag. Senare i sommar väntar spel i Gothia Cup. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F12 deltog, titta på filmen.

P12 (P06)
P06-1 har spelat tävlingsmatcher igen efter två månaders paus. Den 2-3 juni var det femton förväntansfulla spelare som fick resa till Holland och möta många namnkunniga motståndare när man deltog i en mycket trevlig turnering i Soest. Många av dessa lag gjorde en superfin insats i det härliga vädret och bjöd på mängder av fina prestationer. Det syntes lång väg att samtliga spelare hade roligt på planerna. En fantastisk fotbollshelg avslutades med att ett gäng trötta lirare fick åka hem till västerort igen. En rakt igenom härlig helg tillsammans med spelare och ledare igen helt enkelt!

F10 (F08 TM)
Det yngsta flickakademilaget är främst en grupp som tränar extra, men även hinner spela en del utvecklande matcher tillsammans. Senare i sommar väntar BP Volkswagen Cup på Grimsta där en F10-klass gör premiär. I slutet av maj hölls en fadderkväll på Grimsta där F10 deltog, titta på filmen.

P9 (P09)
P09-3 Future Team har under juni fortsatt spela både Sanktan 5-manna, en delad Sanktan 7-manna och träningsmatcher för att få spela 7-manna själva. Laget deltog i Nationaldagsyran klass P08 för att få möta lite nya lag och för att utmana killarna. Kul cup med tufft motstånd där killarna gjorde en bra insats. 16 juni arrangerade laget en matchcamp (Kompiscupen) för lag födda 2010 och 2011. Det blev en riktigt lyckad dag med sol, glada deltagare och ett mycket gott samarbete mellan de killar och föräldrar som hjälpte till att arrangera. I sommar väntar deltagande i BPs camper och spel i Aroscupen i Västerås.