Tre BP-lag i P16 Allsvenskan 2025

Tre BP-lag i P16 Allsvenskan 2025

Share

Tre BP-lag i P16 Allsvenskan 2025

Efter helgens serieseger för Bromma TFF 2008 står det nu klart att det blir tre BP-lag i P16 Allsvenskan 2025. Sedan tidigare har BP:s akademilag samt BP DFF Akademi-laget säkrat ...

Efter helgens serieseger för Bromma TFF 2008 står det nu klart att det blir tre BP-lag i P16 Allsvenskan 2025. Sedan tidigare har BP:s akademilag samt BP DFF Akademi-laget säkrat sina platser efter att båda kvalificerat sig för A-slutspel. Till 2025 får alltså tre BP-trupper chansen att spela på högsta nivå i Sverige för spelare födda 2009.
– Det är en fantastisk prestation av spelare och ledare, säger Tommy Söderström,  sportchef för BP DFF och Bromma TFF.
– I det här fallet har vi som förening inte gjort något ”extra” utan det är spelare och ledare som genomfört en otroligt stark säsong och förtjänat platsen i P16 Allsvenskan. Bromma TFF startade vi för bara två år sen, men redan nu har vi fått den här roliga händelsen.

77-12 i målskillnad och 21 av 22 möjliga segrar under säsongen. En stark säsong och välförtjänt serieseger.

Bromma TFF grundades liksom BP DFF som en dotterförening till BP för att kunna erbjuda fler spelare chansen att spela på så hög nivå som möjligt. I seriepyramidens regler finns det inte möjlighet att ha fler än ett lag i samma organisationsnummer men då vår förening har mängder av spelare i alla åldrar, med både ambition och talang för att spela på hög nivå, så erbjuder vi möjligheten till det genom den här lösningen. Sedan tidigare har BP DFF vunnit P16 Allsvenskan och varit i framskjutna positioner i slutspel under fler säsonger. Nu tar alltså även Bromma TFF steget upp i det nationella seriespelet.