DAM: Inför BP – Hammarby IF

DAM: Inför BP – Hammarby IF

Share

DAM: Inför BP – Hammarby IF

Fredagskväll i september. Kan det finnas bättre sysselsättning än ett Stockholmsderby på Grimsta? BP tar emot Hammarby IF och sportchef Staffan Jacobsson hoppas på poäng även i år ...

Fredagskväll i september. Kan det finnas bättre sysselsättning än ett Stockholmsderby på Grimsta? BP tar emot Hammarby IF och sportchef Staffan Jacobsson hoppas på poäng även i år.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden tio av startspelarna mot KIF Örebro: Wärulf, Svedberg, Andrup, Ahlberg, Koivunen, Olsson, Bengtsson, Ölvestad, Engström, Karlsson)

I veckan intervju i Aftonbladets podd Femme Plus berättar Jacobsson om BP:s resa från Division 1 till högsta serien. Han konstaterar att man lyckats med målsättningen att bli lite bättre för varje år. Detta har ju hittills i år inneburit tjugo inspelade poäng, vilket är lika många som på hela förra året. Fortfarande krävs några poäng till för att säkra det allsvenska kontraktet.
”Vi tog poäng mot Bajen på Grimsta förra året och det vore inte fel att göra igen. Jag hoppas att vi kan fortsätta att vara modiga som vi var mot Rosengård, både i anfall och försvar. Jag tror blodtrycket är värre hos Lager (Johan, sportchef i HIF, reds anm), de kommer från en förlust och ska in i Champions League nästa vecka.”

Det blev ju förlust senast mot Rosengård, men matchen avgjordes definitivt först med mindre än tio minuter kvar efter en bra insats av BP. Den prestationen tillsammans med resultaten i matcherna före gör att vi kan hoppas på ett trevligt resultat mot ett självklart svårt motstånd. I april, i seriens andra omgång vann Hammarby med 2-1 efter en match där BP var bortspelat i första halvlek men var nog så bra som motståndarna i andra, och förra sommaren blev det 0-0 på Grimsta

Motståndarna
Hammarby har haft en mycket bra utveckling sedan återkomsten i högsta serien 2021. Efter en femteplats 2022 blev det förra året guld både i OBOS Damallsvenskan och i Svenska cupen. I år har man inte lyckats hänga på Rosengård i täten, men ligger trea endast en poäng efter Häcken. Nästa vecka inleds sista kvalomgången till CL-gruppspelet då Benfica gästar Tele2 Arena.

Välkommen att stötta BP under Grimstas elljus! Biljetter köper du här. Avspark kl 19. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till apparna ”BP Live”, ”Min fotboll” eller till fotbollsförbundets hemsida .

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

OBOS Damallsvenskan, omgång 19
BP – Hammarby IF
Fredag 13 september, kl 19.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby