Storförlust mot Kalmar

Det blev en tråkig tillställning för BP på Gröndals IP i Kalmar. Hemmalaget vann klart med 4-0 och en spelare fick köras till sjukhus. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacobsson ( ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: Mathilda Johansson Prakt, arkiv)

BP hade matchens första målchans efter några minuter när Tempest-Marie Norlin drev fram på vänsterkanten och hittade Emma Lundh framför mål. Hennes skarvning räddades dock och det var möjligen det bästa vi fick se av BP denna dag. I nionde minuten kunde i stället Kalmar ta ledningen då Mimmi Asperot utnyttjade en feltajmad utrusning från Lovisa Koss i BP-målet och från snäv vinkel slog in sitt tredje mål för säsongen. Resten av halvleken präglades av tätt spel på mittfältet där inget av lagen lyckades skapa något konstruktivt spel och inga fler mål kom.

Andra halvleks början såg ungefär ut som första. Matchen stod och vägde och BP skapade stundtals lite press framåt med ett par hyfsade chanser efter knappt tio minuter. Efter ett olyckligt fall bakåt något senare slog Alexsandra Lobanova i huvudet och blev liggande några minuter. Hon fick bäras ut på bår och blev så småningom även körd till sjukhus för observation. Glädjande nog har hon nu lämnat sjukhuset och följer med laget hem till Stockholm under söndagskvällen. Efter detta fortsatte det att gå dåligt för BP, men desto bättre för Kalmars Tabby Tindell. Hon var mållös i årets serie fram till halvvägs in i andra halvlek. Sedan lossnade det rejält. Hennes första mål kom efter ett högerinlägg som BP-försvaret inte kunde rensa undan. Det andra kom efter att Tindell krånglade sig genom en samling på fyra BP-spelare. Före sitt tredje, på tilläggstid, slet hon sig loss ut mot höger från tre spelare och slog säkert bollen förbi Koss. Kalmar hade bara gjort fyra mål före söndagens match men fick idag igång både Tindell och Mimmi Asperot. Med dem i målform och ett starkt försvarsspel kan vi nog räkna med att laget nu kommer att etablera sig i skiktet kring uppflyttningsplatserna.

BP är inne i negativ trend, där vi idag inte bara såg en del missade chanser utan också att man har svårt att spela sig genom starka försvar. När dessutom försvarslinjen har en mindre lyckad dag blir det helt enkelt inte möjligt att vinna mot bra lag. Tränarstaben har en del att fundera på och en utmaning i att vända trenden. Det allra viktigaste idag är ändå att vi kan få positiva besked om läget för Alexsandra Lobanova.

Nästa match spelas mot IK Uppsala, på Grimsta på nationaldagen.