Återupplev kvalet till Europa League 2014 med BPTV Plus
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Återupplev kvalet till Europa League 2014 med BPTV Plus

Share

Återupplev kvalet till Europa League 2014 med BPTV Plus

Sommaren 2014 kvalade vi till Europa League. Tre rundor blev det med segrar mot VPS från Finland och Crusaders FC från Nordirland innan italienska Torino FC blev för svåra. Med BP ...

Sommaren 2014 kvalade vi till Europa League. Tre rundor blev det med segrar mot VPS från Finland och Crusaders FC från Nordirland innan italienska Torino FC blev för svåra. Med BPTV Plus kan du nu se de tre hemmamatcherna från kvalet. Skaffa BPTV Plus här!

Omgång 1
Vi lottades mot finska VPS från Vasa, den svensktalande staden på Finlands västkust. Men den första kvalmatchen spelades inte i Vasa utan fick flyttas till Valkeakoski strax utanför Tammerfors. Christian Kouakou gav BP-ledningen med 1-0 och blev historisk som vår förste målskytt i en internationell tävlingsmatch. VPS vände sedan till 2-1 och returmötet i Stockholm skulle bli spännande.

BP var tvungna att vinna hemma på Tele2 Arena, förövrigt den första internationella tävlingsmatchen på den ett år gamla arenan. Jacob Une Larsson nickade in 1-0 och en stund senare var det Gabriel Petrovic som använde huvudet till 2-0. Totalseger med 3-2 och BP avancerade fram till den andra omgången.

Se hemmamatchen i sin helhet med BPTV Plus. Klicka här.

Omgång 2
Efter segern mot VPS lottades Crusaders FC fram som motståndare och vi inledde på hemmaplan. Dardan Rexhepi öppnade målskyttet och sedan fyllde Mauricio Albornoz, Jacob Une Larsson och Nicklas Bärkroth på med varsitt mål i 4-0-segern på Tele2 Arena. Ett rätt bra resultat att ha med sig in i returmötet.

I Belfast tog hemmalaget ledningen i första halvlek, men nerverna hann inte riktigt vakna innan Dardan Rexhepi satte 1-1 och 5-1 totalt i dubbelmötet. Seger och avancemang.

Se hemmamatchen i sin helhet med BPTV Plus. Klicka här.

Omgång 3
Motståndet blev rejält mycket svårare när Torino FC från italienska Serie A stod på lotten. I första mötet höll BP länge emot och in på tilläggstid i första halvlek var det mållöst. Då faller en Torino-spelare i duell med kapten Pontus Segerström, straff döms och Segerström får syna det röda kortet. Det blev tyvärr den sista insatsen i BP-tröjan för Segerström som avled senare samma höst.

3-0 till Torino blev det på Tele2 och i returmötet blev det 4-0. En lite större uppgift än vad vi upplevt som förening dessförinnan och på flera sätt den största match vi har spelat hittills i vår historia.

Se hemmamatchen i sin helhet med BPTV Plus. Klicka här.