Viktor Göranzon lånas ut till Umeå FC
Foto: Erik Bjernulf

Viktor Göranzon lånas ut till Umeå FC

Share

Viktor Göranzon lånas ut till Umeå FC

Målvakten Viktor Göranzon lånas ut till Umeå FC i Division Ett Norra under säsongen 2018. Göranzon visade upp sig i Umeå under några dagar i januari och visade upp tillräckligt för ...

Målvakten Viktor Göranzon lånas ut till Umeå FC i Division Ett Norra under säsongen 2018. Göranzon visade upp sig i Umeå under några dagar i januari och visade upp tillräckligt för att lånas in från BP.
– Vi är nöjda med att ha hittat en bra lösning för Viktor, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr.

Göranzon, född 1998, är fostrad i BPs akademi och har gått hela vägen från Knatteskolan till herrtruppen. Debuten i herrlaget skedde i Superettan 2015 med två starter i de avslutande omgångarna. De senaste säsongerna har Göranzon främst spelat matcher med U21, men även i Håbo FF dit han var utlånad under säsongen 2016.

Under säsongen 2018 byter Brommafödde Göranzon Grimsta IP mot Västerbotten och Umeå Energi Arena Sol för spel med Umeå FC, allsvensk klubb 1996. I BP har Viktor Göranzon haft konkurrens om platsen mellan stolparna och efter att Nikola Petric anslutit till målvaktsuppsättningen i truppen har BP jobbat för att få till en utlåning.
– Vi är nöjda med lösningen som nåtts med Umeå FC, säger Daniel Majstorovic.
– Det är viktigt för Viktor att få speltid på så hög nivå som möjligt för att fortsätta utvecklas. Jag vill önska Viktor lycka till i Umeå.