Vändning gav seger mot Bollstanäs

BP tog en efterlängtad seger mot Bollstanäs i lördagens träningsmatch. Det satt dock hårt inne och avgörandet kom först med tio minuter kvar. Text: Tore KleistFoto: Örjan Jacob ...

Text: Tore Kleist
(på bilden: nummer 23 Lovisa Norrby nickar in kvitteringen)

BP lyckades följa upp förra veckans seger mot Uppsala med att besegra Bollstanäs SK med 2-1. Spelmässigt var Uppsala-insatsen starkare och det var först i slutet av matchen som man visade sig starkast och tog över dirigentpinnen. Gästerna från Upplands Väsby satte hög press på BPs uppspel i första halvlek och var framgångsrika i att störa speluppbyggnaden. Det blev för ofta för stort avstånd mellan backlinje och mittfält och Bollstanäs lyckades också skapa egna chanser ett flertal gånger efter tidiga brytningar. När BP väl kom upp i planen skapade man ändå ganska många anfall. Mathilda Johansson Prakt låg högt och sökte ytor bakom backlinjen, men timingen mellan hennes löpningar och passningarna satt inte riktigt och det blev flera offsideavblåsningar i stället för frilägen. Bollstanäsmålvakten Tea Lundmark fick göra ett par svettiga fotparader på skott från nära håll från Maja Wiklander och Alexsandra Lobanova, men halvleken slutade mållös.

Andra halvlek fortsatte ungefär som första och knappt tio minuter in kunde Anna Thim ge Bollstanäs ledningen från ett trångt läge i utkanten av straffområdet. BP svarade på baklängesmålet, då Klara Andrup på hittade Jennifer Sjösten i ett riktigt bra läge. Hon fick bollen en gnutta för långt ifrån sig och målvakten kunde gå ut och rädda. Det blev i stället Lovisa Norrby som fick kvittera när hon på ett perfekt sätt nickade från nära håll på en mycket välplacerad vänsterfrispark från Emma Lundh. Under tio minuter i mitten av halvleken gjorde BP åtta byten. Det var många pigga och spelsugna ben som kom in, och gradvis tog BP över mer och mer av spelet. På vänsterkanten kom Tempest-Marie Norlin fram flera gånger i fint samspel med flera av lagkamraterna och det var mycket nära mål när Matilda Nildén skarvade tätt utanför på en Norlin-passning. I nästa anfall träffade Nildén ribban och på returen hölls sig Norlin framme och kunde distinkt slå in ledningsmålet via stolpen. Det visade sig bli det avgörande målet för dagen och BP fick kassera in sin första seger mot Bollstanäs på ett tag.

Bollstanäs visade att man kan bli ett lag räkna med på allvar i årets serie. Det blir nog BP också förstås; laget hade en del problem med gästernas höga press men hanterade det bättre och bättre under matchen. Trevligt var att se många spelare inblandade i anfallen och hur spelet faktiskt lyfte efter baklängesmålet, samt att vi i och med alla byten fick se vilken fin bredd det finns i truppen. Marcelo Fernández har varierat startuppställningarna och den här helgen fick mittlåset Lovisa Norrby och Elin Bergkvist samt nya centrala mittfältaren Frida Boriero spela hela matchen.

Nästa match spelas på lördag mot Älvsjö AIK, även den på Grimsta kl 11.