Vändning gav ny trea!

Vändning gav ny trea!

Share

Vändning gav ny trea!

Det blev en händelserik tillställning när BP tog en viktig trepoängare borta mot Bollstanäs SK. Hemmalaget hade länge ledningen men med två fina mål av inbytta Klara Andrup lyckad ...

Det blev en händelserik tillställning när BP tog en viktig trepoängare borta mot Bollstanäs SK. Hemmalaget hade länge ledningen men med två fina mål av inbytta Klara Andrup lyckades BP vända i matchens sista fjärdedel.

Text & foto: Tore Kleist
(på bilden: Klara Andrup)

Matchen började mycket intensivt, med böljande anfallssspel och chanser för båda lagen. Närmast kom Bollstanäs med ett ribbskott som studsade ner i ryggen på BPs målvakt Lovisa Koss. Lovisa Norrby hade en farlig nick på en av flera BP-hörnor, men BSK:s från AIK inlånade målvakt Serina Idrissu Backmark visade tidigt varför hon ständigt är aktuell för flicklandslagen och räddade snyggt. Efter en kvart fick en alltför ostörd Emma Lundh chansen på en andraboll vid BPs straffområdesgräns och sköt snyggt och kontrollerat in ledningsmålet för hemmalaget. Halvleken dominerades sedan av BP genom ett framgångsrikt återerövringsspel och ett ofta fint passningsspel. De flesta anfallsförsöken stoppades dock av ett bra försvarsspel från BSK:s mittbackar och målvakt.

I andra halvlek fortsatte BP att dominera tillställningen. En viktig faktor hela matchen var Frida Borieros spel på mittfältet, både med sina bollerövringar och i passningsspelet. Det var också typiskt nog hon som låg bakom starten på det fina anfallet som gav kvitteringen med tjugo minuter kvar att spela. Hon vann bollen på offensiv planhalva, vände bort sin spelare och la ut en passning till Michelle Rojas Flores. Denne drev in från sin vänsterkant, men i stället för ett skottförsök från favoritläget petade hon smart ut till en överlappande Wilma Wärulf. Från hennes vänsterfot kom ett inspel som nådde ända till bortre stolpen där Klara Andrup mötte och kunde stöta in bollen utan chans för Backmark.
– Jag hann tänka att jag inte fick skjuta över och fick till en bredsida, sa den glada målskytten efter matchen.
Endast sex minuter senare kunde Andrup glädjas åt ännu ett mål. Högerbacken Alexsandra Lobanova, som gjorde en stark match både offensivt och defensivt, drev upp på sin högerkant och hittade Andrup i högerkant av straffområdet. Den här gången blev det ett hårt skott som Backmark knappt hann reagera på.
– Den skulle bara in. Det var gott!

Som så ofta förr blev det en jämn match mellan lagen. BP visade ofta upp ett varierat anfallsspel med många spelare inblandade. Stundtals saknades de riktigt klara chanserna men man körde tålmodigt på och det gav resultat till slut. Defensivt vill jag lyfta ytterbackarna Lobanova och Wärulf som nästan hela matchen hade bra kontroll på BSK:s snabba och tekniska yttrar, och dessutom var mycket delaktiga offensivt. Vi fick än en gång se avgörande insatser av spelare utanför startelvan, och med risk för att vara tjatig kan jag konstatera att det blir tydligare och tydligare hur viktigt det är med en bred trupp.

BP passerade nu åter IFK Kalmar som förlorade stort mot Umeå. Beroende på Moröns resultat i söndagens match mot Mallbacken kommer BP ligga tre eller fyra i tabellen. Nästa match i serien spelas söndag 5 september då Borgeby besöker Grimsta. före det är det match i Svenska cupen nu på tisdag, borta mot Enskede.

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Märta Säfström, Lovisa Norrby, Wilma Wärulf – Jennifer Sjösten (Klara Andrup 61), Frida Boriero, Wilma Finnman (Sara Eriksson 61), Tempest-Marie Norlin (Michelle Rojas Flores 61) – Daniella Famili (Elin Bergkvist 89), Mathilda Johansson Prakt (Mathilda Lindström 52)

Fakta Elitettan, omgång 17
Bollstanäs SK – BP
1-2 (1-0)
Mål: BSK: Emma Lundh 15    BP: Klara Andrup 70, 76
Varningar: BSK: Linnéa Rimeika   BP: –
Domare: Eva Svärdsudd
Publik: 95