Vändning gav årets första bortavinst!

Vändning gav årets första bortavinst!

Share

Vändning gav årets första bortavinst!

BP hade svårt i motvinden i första halvlek i bortamatchen mot Lidköpings FK på lördageftermiddagen och låg under i paus. I andra halvlek lyfte man spelet och genom två mål av Emma ...

BP hade svårt i motvinden i första halvlek i bortamatchen mot Lidköpings FK på lördageftermiddagen och låg under i paus. I andra halvlek lyfte man spelet och genom två mål av Emma Lundh vändes matchen och BP tog årets första bortaseger.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Staffan Jacobsson & Emma Lundh)

BP fick åka hem från Lidköping med tredje raka segern i bagaget. Det såg mörkt ut i paus, men med ihärdigt arbete, medvind och två mål av Emma Lundh vände man till 2-1.
– Det var svårspelat i motvinden och Lidköping pressade högt i första halvlek så vi fick slå många långa uppspel, sa Tempest-Marie Norlin efter matchen. I andra lyckas vi få upp spelet i banan och skapa längre anfall.
Norlin var en viktig kugge i anfallsspelet med sina många attacker på högerkanten. Det var också på en passning från henne som chansen som ledde till segermålet kom. Den gången kom passningen centralt till Daniella Novaković som aldrig fick bollen, men brytningen gick till Emma Lundh som med mindre än tio minuter kvar kunde slå in sitt andra mål för dagen. Nio minuter in i andra hade första målet från Lundhs högerfot kommit efter förarbete av Michelle Rojas Flores på vänsterkanten.
I första halvlek hade BP svårt att åstadkomma något ordnat spel. Vi fick se många felpassningar och det verkade som att både vinden och naturgräset ställde till problem. Baklängesmålet i sextonde minuten kom efter en lång passning som möjligen vinden gjorde mer svårbedömd. Lidköpings Sandra Lagerbratt kom fri mot Josephine Frigge i BP-målet och gjorde inget misstag. Norlin igen:
– Planen var bra, så underlaget ska inte ha någon betydelse, men det blev kanske ett mer fysiskt spel än vad vi är vana vid. Riktigt starkt av oss att komma igen och ta tredje raka segern!

Nu väntar två matcher på Grimsta, först match i Svenska Cupen mot Djurgården på onsdag kväll sedan match i Elitettan mot Mallbackens IF på lördag. Lagledningen har viktiga avvägningar att göra i laguttagningarna för att balansera belastning och önskade startelvor. Det gäller förstås även Djurgården som har ett prekärt läge i Allsvenskan.

Fakta Elitettan, omgång 21
Lidköpings FK – BP
1-2 (1-0)
Mål: Lidköping: Sandra Lagerbratt 16 BP: Emma Lundh 54, 83
Domare: Maral Mirzai Beni
Publik: 165

BPs startelva:
Josephine Frigge – Alexsandra Lobanova, Lovisa Norrby, Alice Carlsson, Filippa Wallén – Tempest-Marie Norlin, Fia Grönborg, Aisha Faiqi, Michelle Rojas Flores (Ebba Ronquist 83) – Emma Lundh – Daniella Novaković (Michaela Larsson 86)