Välkommen till BP, Kristján Flóki Finnbogason

Välkommen till BP, Kristján Flóki Finnbogason

Share

Välkommen till BP, Kristján Flóki Finnbogason

BP lånar den isländske anfallaren Kristján Flóki Finnbogason från IK Start i den norska Eliteserien. Lånet gäller för den återstående delen av Allsvenskan 2018 och blir alla papper ...

BP lånar den isländske anfallaren Kristján Flóki Finnbogason från IK Start i den norska Eliteserien. Lånet gäller för den återstående delen av Allsvenskan 2018 och blir alla papper klara i tid så är spelaren spelklar till matchen mot Dalkurd FF lördag 4 augusti 16.00 på Grimsta.
– Kristján har egenskaper vi saknat i truppen fram till idag, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr i BP.

Text och foto: Peter Appelquist

Finnbogason kommer att bära nummer nio på den rödsvarta tröjan. BP jobbar för att spelaren ska vara spelklar till lördagens match mot Dalkurd FF hemma på Grimsta. Avspark 16.00 lördag 4 augusti. Finnbogason är det andra nyförvärvet under sommaren tillsammans med Philip Hellquist som anslutit inför den viktiga andra halvan av säsongen.
– Vi hälsar Kristján välkommen till BP, säger Daniel Majstorovic.
– Kristján har egenskaper vi saknat i truppen fram till idag. Med hans storlek och aggressivitet i boxen kommer han ge oss ännu fler alternativ och kvalité offensivt.
– Jag önskar Kristján stort lycka till hos oss i BP under kommande månader.

Finnbogason är fostrad i moderklubben Fimleikafelag Hafnafjördur (FH). Utöver tiden i FH har Finnbogason även juniorår i FC Köpenhamn. I FH har Finnbogason spelat fyra kvalmatcher till Champions League innan han under sommaren 2017 anslöt till IK Start i norska OBOS-ligan, motsvarande Superettan. 2017 blev lyckat och IK Start gick upp till den norska högstaligan, Eliteserien. Under våren har Finnbogason spelat 13 matcher i Eliteserien och noterats för två mål och en målgivande passning. Finnbogason har mängder av landskamper för Island på U17-, U19- samt U21-nivå. Dessutom har Finnbogason noterats för fem seniorlandskamper för Island med seniordebut i en träningsmatch mot Mexiko i februari 2017. 11 januari 2018 gjorde Finnbogason sitt första mål i seniorlandslaget.
– Jag hoppas att jag bidrar med mål och något nytt till laget. Jag är taggad, jag vill spela en bra fotboll och se till att vi stannar i Allsvenskan, säger Finnbogason till hemsidan efter att låneavtalet signerats.