Välkommen till BP, Kevin Ackermann!

Välkommen till BP, Kevin Ackermann!

Share

Välkommen till BP, Kevin Ackermann!

Kevin Ackermann blir nästa spelare att skriva på för BP inför Allsvenskan 2023. Mittfältaren ansluter senast från Örgryte IS där han tillbringat de senaste säsongerna. – Vi får in ...

Kevin Ackermann blir nästa spelare att skriva på för BP inför Allsvenskan 2023. Mittfältaren ansluter senast från Örgryte IS där han tillbringat de senaste säsongerna.
– Vi får in en ung driven fotbollsspelare med stor utvecklingspotential som varit med länge trots sin ålder. Kevin passar perfekt in med sin drivkraft och ambition och i vårt sätt att spela fotboll, säger sportchef Philip Berglund.

– Oerhört kul att vara här. BP spelar en bra och rolig fotboll som jag tror passar mig bra – som handen i handsken, säger Kevin Ackermann.

Kevin Ackermann är uppvuxen i Göteborg och har Azalea BK som moderklubb. Därifrån tog han sedan klivet till några andra klubbar i Göteborg innan han fick chansen i BK Häckens akademi. 2017 debuterade han i Allsvenskan för BK Häcken och en snabb karriär såg ut att spelas upp inför våra ögon. 2018 accepterade BK Häcken ett bud från italienska Fiorentina, men på läkarundersökningen upptäcktes ett medfött hjärtfel. Detta hjärtfel stoppade övergången och kort därefter genomfördes en operation för att komma till rätta med hjärtfelet. Det blev cirka fyra månader från fotbollsplanen innan han återvände till träning med BK Häcken under 2019. Efter 2019 sökte sig Ackermann vidare för att bygga upp självförtroende och fysik igen.

2020 skrev han ett treårskontrakt med Örgryte IS, där han snabbt blev ordinarie på innermittfältet med totalt 66 spelade matcher över tre säsonger. Kontraktet har nu gått ut och istället blir det alltså spel med BP i Allsvenskan 2023 och en flytt till Västerort.
– BP:s akademilag har jag ju mött många gånger som ung och alltid fått möte välutbildade och duktiga spelare. Det är också signifikant för BP att alla lag spelar en bra och rolig fotboll, säger Kevin Ackermann.
– Många spelare har varit i BP och tagit stor kliv i sin utveckling. Jag hoppas göra det samma.

Som bekant för oss rödsvarta har vårt herrlag bytt serie fler gånger än vad som kan tyckas rimligt. För Ackermann är inställningen och målet tydligt.
– Jag vill bidra till att BP blir en stabil allsvensk förening. Ingt snack om att jag vill att vi ska stanna kvar i serien, säger Ackermann.

Positionsmässigt är det en central mittfältare som spetsar truppen. 21-årige Ackermann har haft ett defensivt ansvar i sina tidigare lag, men har även en teknik som sätter bollen i rörelse.
– Jag gillar väl mer att andra får bilda sin uppfattning om mig innan jag säger för mycket. Jag ger framförallt alltid 100 procent och är driven och ambitiös med min fotboll. Om vi pratar rena egenskaper så är jag lite mer defensivt lagd, vinner mycket boll och skyddar bollen. Skulle säga att jag sällan tappar en boll, säger Ackermann.

Under tiden i IFK Göteborg och BK Häcken var Ackermann ständigt uttagen i alla ungdomslandslag. 

Ackermann har skrivit ett avtal över två år med BP och är på plats när laget samlas för första träningen 9 januari.