Välkommen till BP, Hlynur Freyr Karlsson

Välkommen till BP, Hlynur Freyr Karlsson

Share

Välkommen till BP, Hlynur Freyr Karlsson

Den 20-årige isländske landslagsmittbacken Hlynur Freyr Karlsson är klar för BP och ansluter direkt från norska FK Haugesund. Kontraktet är skrivet över de kommande tre säsongerna ...

Den 20-årige isländske landslagsmittbacken Hlynur Freyr Karlsson är klar för BP och ansluter direkt från norska FK Haugesund. Kontraktet är skrivet över de kommande tre säsongerna.
– Hlynur passar in i vår grupp på alla sätt, det är en mogen spelare som har vuxit både hemma på Island men även i Bolognas akademi, säger sportchef Philip Berglund.
– Jag är väldigt taggad på att komma hit till BP, säger Hlynur Freyr Karlsson.

Mittbacken är fostrad i Bredablik där han även fick göra seniordebut 2020 då han som 16-åring fick chansen. Därifrån tog han klivet till Bologna FC:s akademi där han stanande i tre säsonger. 2023 flyttade hem till Island och skrev på för Valur där han spelade 26 seriematcher innan han värvades till FK Haugesund i norska högstaligan i februari 2024. Efter att halvår i Haugesund blir det nu alltså en flytt till Grimsta för spel med BP.
– Hlynur passar bra in i med sin personlighet, utöver att han är en duktig och välutbildad spelare som hunnit göra flera säsonger på hög nivå. Vi ser att han har hög potential och ser fram emot att få följa utvecklingen hos oss, säger Philip Berglund.
– Jag är en spelare som prioriterar defensiven och har en aggressiv spelstil, berättar Freyr Karlsson. Jag vill bidra och hjälpa laget så att vi tillsammans gör många bra saker.

Hlynur Freyr Karlsson ansluter omgående och kliver in i träning med laget på torsdag. Spelklarhet till lördagens match mot IF Elfsborg är inte klar i skrivande stund.