Välkommen till BP, Alexander Jensen
Foto: Peter Liljegren Appelquist

Välkommen till BP, Alexander Jensen

Share

Välkommen till BP, Alexander Jensen

Dansk sprängkraft har vi hört talas om i andra forum, nu kryddas vår herrtrupp av en dansk högerspringare. Vi välkomnar Alexander Jensen som skrivit på för tre år i vår rödsvarta ...

Dansk sprängkraft har vi hört talas om i andra forum, nu kryddas vår herrtrupp av en dansk högerspringare. Vi välkomnar Alexander Jensen som skrivit på för tre år i vår rödsvarta tröja. Kontraktet är signerat och övergången från FC Fredericia är godkänd. Jensen är spelklar från 1 februari då övergångsfönstret öppnar. 
– Väldigt roligt att få in Alexander, säger sportchef Philip Berglund. Vi har haft koll på honom under en längre tid och nu fick vi chansen att få jobba med honom. 
– Jag ser fram emot att spela här, säger Alexander Jensen. Jag har hört mycket bra om BP och ser fram emot att komma igång med laget.

Alexander Jensen kommer senast från FC Fredericia i den danska motsvarigheten till Superettan. Jensen är fostrad i FC Midtjylland varifrån han värvades till Vejle BK. Sedan 2020 har han tillhört FC Fredericia. 21-åringen (född 2001) har även noterats för ungdomslandskamper för Danmark. 

Hur beskriver du dig själv som spelare?
– Jag är mittfältare i grunden men har de senaste åren spelat som back och där ser jag mig nu. Jag är bra med boll och har en bra motor. Den vill jag använda för att mäta mig på den här nivån. 

Hur ser du på klivet du tar från danska andraligan till spel i Allsvenskan?
– Det är ett steg upp från andraligan till den högsta. Bättre träningar, bättre medspelare och motståndare. Det är en utmaning jag är säker på att jag kommer att klara. 

Vad tänker du om säsongen som väntar?
– Jag vill spela så mycket som möjligt och få förtroende. Jag ska göra mitt jobb och bidra till att vi gör det bra mot de bästa svenska lagen. 

Alexander Jensen kliver in i träning med BP den här veckan. Det svenska övergångsfönstret öppnar 1 februari så Jensen kommer att vara tillgänglig när vi inleder tävlingsmatcherna med spel i Svenska Cupen 20 februari. 
– Vi kommer att få stor nytta av Alexander i vår trupp, säger Philip Berglund. Det är en löpstark spelare som dessutom är bra med boll. Han är dessutom i bra form, mitt i den danska säsongen. 

http://bp.ebiljett.nu