Välkommen hem, Andreas Engelmark

Välkommen hem, Andreas Engelmark

Share

Välkommen hem, Andreas Engelmark

Andreas Engelmark återvänder till BP för att kliva in rollen som utvecklingsansvarig och cheftränare för U21-truppen. Engelmark har påbörjat sin nya anställning i BP med uppgift a ...

Andreas Engelmark återvänder till BP för att kliva in rollen som utvecklingsansvarig och cheftränare för U21-truppen. Engelmark har påbörjat sin nya anställning i BP med uppgift att arbete i den viktiga bryggan mellan HerrU och Herr-truppen.
– Det känns mycket att vara tillbaka igen, det är alltid kul att jobba inom BP och kul att komma tillbaka till en klubb jag jobbat i tidigare, det är inte alla som får den möjligheten, säger Andreas Engelmark till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

Engelmark lämnade BP sommaren 2017 för jobb i Columbus Crews akademi. MLS-klubben rekryterade och Engelmark tog chansen att testade sina kunskaper i ett nytt land och en ny träningsmiljö efter många år i BP.
– Det har varit en fantastiskt intressant tid, jag har haft förmånen att jobba med flera olika typer av tränare. Det har varit tränare från Valencia, FC Porto och så jag och amerikanerna, så det har blivit en annan typ av dynamik. Spännande att lära sig från andra perspektiv än bara Stockholm och BP. Kollektivt och taktiskt har jag lärt mig mycket, säger Engelmark.
– Det här är en roll jag själv tycker är viktig och det känns bra att BP väljer att satsa på den. Det jag kan bidra med är dels kompetensen jag har från att jobba i klubben tidigare och det jag lärt mig från mina år i USA. Jag har varit med när spelare tagit det här klivet i BP tidigare.

Roberth Björknesjö, Manager för herrtruppen ser fram emot den nygamla kollegan.
– Jättekul att få tillbaka Andreas till BP, han kan BP och han har stor erfarenhet av att utbilda och utveckla unga fotbollsspelare. Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka.

Mikael Sörnäs, Chef Ungdom & Akademi är även han glad att få välkomna Andreas Engelmark tillbaka till BP.
– Det är viktigt för oss att de unga spelarna i föreningen får alla förutsättningar för att kunna ta klivet upp på seniornivå, i det steget kommer Andreas in med rätt typ av erfarenhet och kunskap.

Engelmark kommer att leda U21 i matcherna samt vara chefstränare för HerrU och jobba tätt med tränarna i P19 och P17-serierna. 

Välkommen hem, Andreas!