Ungt BP tog sig vidare i cupen

I första av omgången av Svenska Cupen ställdes BP mot Karlbergs BK på Stadshagens IP. BP valde att rotera laget och truppen bestod mestadels av spelare från P19-laget där flera fi ...

I första av omgången av Svenska Cupen ställdes BP mot Karlbergs BK på Stadshagens IP. BP valde att rotera laget och truppen bestod mestadels av spelare från P19-laget där flera fick chansen till A-lagsdebut. Det var dock de mer etablerade spelarna som klev fram och visade vägen. Omar Faraj gjorde tidigt 1-0 och därefter gjorde Aron Sandén två mål i en match som BP vann med 3-1.

Text: Philip Kämpe

Intresset var högt för tillställningen i Svenska Cupen mellan Karlbergs BK och BP vilket märktes på antalet personer som smög sig in på Stadshagens IP. Många höjde även på ögonbrynen när BP:s unga laguppställning släpptes innan matchen men tränare Constable hade fullt förtroende för tonåringarna och skickade in från start; Elmando Gjini, Nils Wallenberg och Teo Grönborg som alla gjorde sina tävlingsdebuter i A-laget för BP. BP som är i mitt i ett intensivt matchande i Ettan Norra hade dock framåt mer etablerade spelare med Omar Faraj och Kristoffer Grauberg Lepik på topp med Aron Sandén ute till höger.

Det var dessa spelare som tidigt tog tag i matchen och visade sina kvalitéer. I den 11:e matchminuten snodde Omar Faraj bollen från en KB-spelare, tog fart mot mål och placerade säkert in ledningsmålet vilket lättade på nerverna hos BP och tog luften ur hemmalaget. Faraj låg även bakom BP:s andra mål när han fint släppte ut bollen till högerbacken Cameron Streete som kom farande, Streete slog därefter in ett perfekt inspel till Aron Sandén som distinkt satte bollen innanför stolpen.

I den första halvlek hade BP mestadels av bollen och rullade runt men i den 39:e minuten slarvade man i uppspelsfasen och Karlberg vann bollen högt. KB:s Hugo Fernández hamnade fri med Jonas Olsson och kunde peta in reduceringsmålet för hemmalaget vilket gav dem förnyad energi och tro. Men precis innan pausvilan lyckades BP göra ett tredje mål och precis som vid 0-2-målet var det samma tre spelare involverade. Faraj hittade ut till högerback Streete, Streete lyfte denna gång upp bollen i luften och i boxen kom Sandén som tryckte in 1-3 med pannan vilket gav BP ett skönt andrum.

Den andra halvleken var det KB som var vassare och tidigt skaffade man sig ett friläge men denna gång gjorde Olsson en viktig räddning. KB forcerade framåt men började inte riktigt skapa chanser förrän i matchens sista minuter. BP vann till slut matchen med 1-3 och tar sig därmed vidare till den andra omgången av Svenska Cupen. Under den andra halvleken bytte BP även in tre till A-lagsdebutanter; Oscar Faulds, David Pérez och Filip Mazanti Nyberg.

Karlbergs BK – IF BP

1-3 (1-3): 0-1 Omar Faraj 11:e min, 0-2 Aron Sandén 30:e min, 1-2 Hugo Fernández 39:e min, 1-3 Aron Sandén 45:e min

Publik: ingen officiell

BP:s laguppställning: 4-4-2

Olsson (K) – Streete (Mazanti Nyberg), Groundstroem, Gjini, Bennarp – Sandén, Tesfai, Wallenberg, Grönborg (Pérez) – Faraj (Faulds), Grauberg Lepik. Icke inbytta: Strängborn, Fox, Westerberg