Uddamålsförlust i Kalmar
Foto: Henke Råssmo

Uddamålsförlust i Kalmar

Share

Uddamålsförlust i Kalmar

BPs svårigheter att ta poäng mot IFK Kalmar fortsatte på måndagskvällen. Trots att man hade väl så mycket av spel och chanser blev det en knapp förlust efter ett tidigt baklängesm ...

BPs svårigheter att ta poäng mot IFK Kalmar fortsatte på måndagskvällen. Trots att man hade väl så mycket av spel och chanser blev det en knapp förlust efter ett tidigt baklängesmål.

Text: Tore Kleist
Foto: Thomas Sedin
(På bilden: Ellen Toivio och Alice Ahlberg, arkiv)

Än en gång förstördes kvällen av ett tidigt hörnmål i Lovisa Koss kasse. På Kalmars första hörna gick mittbacken Jessica Ayers upp och kunde skalla in bollen. Med några undantag var det just på hörnor som BPs försvar hade riktiga problem med Kalmars anfall.
– Det är detaljerna som avgör, kommenterar BPs tränare Marcelo Fernández. Vi blir hårt straffade för misstag i och kring straffområdet. Annars är vi nog så bra som Kalmar.
Ja, spelet kring både defensivt och offensivt straffområde blev avgörande. BP kom tillbaka efter den tuffa starten och skapade mycket mer framåt under hela matchen än senast mot Örebro. Flera gånger kom man fram med Ellen Toivio på högerkanten och fick till både inlägg och hörnor. Frida Thörnqvist var piggt med på många inspel men saknade precision i straffområdet, liksom resten av BP-spelarna när man fick chansen. Med en något bättre kvalitet i de sista passningarna och avsluten hade det blivit minst en poäng.
– Vi kan bara arbeta på uthålligt, så kommer resultaten, avslutade Fernández.

Det var än en gång mycket roligt att se Alice Ahlbergs mittfältsspel. Hon har fin blick för spelet och står för både hårt arbete och kreativitet. Kalmars speciella målskytt Juliette Kemppi visade sin farlighet i första halvlek, men i andra blev hon i stort sett neutraliserad av en mycket stark Wilma Wärulf. Högerbacken Alexsandra Lobanova, lagkapten för dagen, visade ännu en gång stor kapacitet både framåt och bakåt och fick matchvärdens pris som BPs bästa spelare. Dock drog hon på sig sin tredje varning för året och är därmed avstängd nästa omgång. Nyförvärvet Vaila Barsley gjorde sin BP-debut från start och visade att hon kommer att vara en tillgång både defensivt och offensivt.

På söndag eftermiddag är det åter dags för hemmamatch, nu mot Piteå IF. Välkomna till Grimsta då!

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Vaila Barsley (Märta Säfström 61), Wilma Wärulf, Filippa Wallén (Lovisa Norrby 86) – Ellen Toivio (Jennifer Sjösten 75), Alice Ahlberg, Frida Boriero (Emilia Bengtsson 75), Ella Reidy, Frida Thörnqvist (Tempest-Marie Norlin 75) – Klara Andrup

Fakta OBOS Damallsvenskan, omgång 5
IFK Kalmar – BP 1-0 (1-0)
Mål:   IFKK: Jessica Ayers 11   BP:
Varningar:  IFKK: Jessica Ayers  BP: Alexsandra Lobanova (avstängd nästa match)
Domare: Sandra Almkvist
Publik: 138