Tre viktiga pinnar vunna mot IK Frej

Äntligen lyckades BP ta hem alla poängen när man slog IK Frej med stabila 4-1. Laget var under press att börja vinna igen för att hänga på i toppen och då producerade man en mycke ...

Äntligen lyckades BP ta hem alla poängen när man slog IK Frej med stabila 4-1. Laget var under press att börja vinna igen för att hänga på i toppen och då producerade man en mycket stark insats. Trots 0-1-underläge vände BP matchen med fyra raka mål. Oskar Fallenius och Ali Suljic gjorde två mål vardera.

Föga förvånande var det BP som tog tag i matchen hemma på Grimsta och man började hålla i bollen. Redan efter någon minut fick även Omar Faraj ett friläge men gästernas målvakt Oliver Dovin slängde sig åt rätt håll och lyckades stoppa skottet. När Frej sedan tog ledningen en stund därefter genom en fin individuell prestation av Mayckel Lahdo suckades det tungt runt Grimsta. Skulle BP återigen straffas för sin ineffektivitet framför offensivt mål. Som tur var kom repliken kort efter baklängesmålet. Oskar Fallenius tråcklade sig förbi ett par försvarare och avslutade sedan i mål med vänstern.

Efter kvitteringen gick spelriktningen i bara ett håll, rakt mot Frejs kortsida. BP öste på och 2-1 kom också rättvist i den 33:e minuten. På en hörna från höger skarvades bollen först av Gustav Sandberg-Magnusson varpå Ali Suljic satte fram skallen och nickade in bollen. Även 3-1 kom innan pausvilan när Philip Haglund lade upp bollen för Fallenius som sköt via en Frejspelare och in i mål.

Den andra halvleken blev en transportsträcka för BP där matchen i sig blev relativt chansfattig. Hemmalaget lyckades dock fina till siffrorna lite när Albin Linnér ordnade en straff för BP. Straffen förvaltades säkert av Ali Suljic som nu är uppe i fem mål för säsongen. Slutresultatet blev därmed 4-1.

Tack vare trepoängaren lyckades BP ta sig upp en placering i tabellen då IF Sylvia föll mot IFK Haninge. BP har nu kvalplatsen i egna händer med sex omgångar kvar. Nästa match är borta mot IFK Berga lördag 24/10 kl. 14:00.

BP – IK Frej
4-1 (3-1): 0-1 Mayckel Lahdo 21’, 1-1 Oskar Fallenius 25’, 2-1 Ali Suljic 33’, 3-1 Oskar Fallenius 40’, 4-1 Ali Suljic (str) 63’

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg (Streete), Suljic, Svenlén, Wallenborg – Sandberg-Magnusson (K), Ceesay, Haglund (Nordlund) – Helg (Linnér), Faraj (Sandén), Fallenius (Gustafsson)