Tempest-Marie Norlin förlänger med BP

Tempest-Marie Norlin förlänger med BP

Share

Tempest-Marie Norlin förlänger med BP

Anfallaren Tempest-Marie Norlin kör på med ytterligare ett år i den rödsvarta tröjan. Kort innan helgen skrevs kontraktet under, som gör att den löpstarka anfallaren fortsätter ja ...

Anfallaren Tempest-Marie Norlin kör på med ytterligare ett år i den rödsvarta tröjan. Kort innan helgen skrevs kontraktet under, som gör att den löpstarka anfallaren fortsätter jaga mål för BP.
– ”Tempa” hade haft en längre skadeperiod när hon kom till oss i mars. Vi visste att vi var tvungna att ta det lugnt med henne och låta alla bitar hamna på plats innan vi kunde få se ”riktiga” Tempa. Efter sommaruppehållet kunde vi sen mycket riktigt göra det. Ska bli spännande att gå in i 2020 med henne med från start, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Text: Peter Appelquist Foto: Örjan Jacobsson

Tempest-Marie Norlin återvände till BP inför säsongen 2019 och hade en rehabiliteringsperiod till en början. I takt med att säsongen fortlöpte så kom även Tempa igång mer och mer. Främst vi rödsvarta segermålet hemma mot AIK då hon i klassiskt ”Tempa-manér” fick en djupledsboll, ryckte ifrån sina motståndare och placerade in segermålet till 2-1.

Norlin tillhörde BP säsongerna 2013 och 2014. 2013 var ”Tempa” starkt bidragande till att BP vann Division Ett Norra Svealand och sedemera även kvalet till Elitettan efter totalseger mot IFK Norrköping med 5-3.

Efter degraderingen från Elitettan 2014 testade Norlin vingarna, först i IK Sirius i Elitettan där det blev en säsong 2015 innan Allsvenska Piteå IF lockade upp anfallaren till Norrbotten och jakten på allsvenska medaljer. Det blev en säsong i Piteå med en tredjeplats som resultat innan flytten gick hem till Stockholm för spel med Djurgårdens IF i Allsvenskan. Efter två år i Djurgården är Grimsta och BP hemmaplan för Tempa.